Tenis

Preokret Viktora Galovića za četvrtfinale Gstaada

Petar Jenjić • četvrtak, 26.07.2018.
Preokret Viktora Galovića za četvrtfinale Gstaada
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Viktor Galović svladao je Felixa Augera-Aliassimea sa 3:6, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Gstaada...

Viktor Galović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u švicarskom Gstaadu, u četvrtfinalnom je susretu protiv Felixa Augera-Aliassime stigao do pobjede u tri seta, nakon nešto više od dva sata provedena na terenu.

Prvi međusobni dvoboj pripao je hrvatskom tenisaču koji je stigao do slavlja nakon što je izgubio prvi set. U konačnici je pobijedio sa 3:6, 6:4, 6:2.

Nije imao previše šanse Galović tijekom prvog seta. Pri rezultatu 2:2 izgubio je servis, a nešto kasnije uspio je doći do prve i jedine prilike za break. Međutim, nije ju uspio iskoristiti pa je Auger-Aliassime još jednim breakom potvrdio osvajanje prvog seta.

I u drugom su setu oba tenisača čvrsto držala svoj servis, a hrvatski igrač spasio je dvije break prilike u šestom gemu. U pravo vrijeme, pri rezultatu 5:4, stigao je do breaka i drugom set loptom stigao do poravnanja.

Treći je set u potpunosti pripao hrvatskom tenisaču koji je dva puta oduzeo servis mladom Kanađaninu te došao do pobjede. U cijelom je setu Galović dopustio tek jednu break priliku protivniku.

ATP Gstaad, osmina finala:
Viktor Galović - Felix Auger-Aliassime 3:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!