Tenis

Magda Linette prošla dalje, Zhang zaustavljena u četvrtfinalu Nanchanga

Jan Šneler • petak, 27.07.2018.
Magda Linette prošla dalje, Zhang zaustavljena u četvrtfinalu Nanchanga
Foto: EPA

U četvrtfinalu WTA turnira u Nanchangu veliko iznenađenje priredila je Zhu Lin koja je izbacila prvu nositeljicu Shuai Zhang...

Iako su u četvrtfinalu WTA turnira u kineskom Nanchangu sudjelovale većinom domaće tenisačice i jedna Tajvanka, mjesto u polufinalu pronašla je i jedna Europljanka. Treća nositeljica, Magda Linette uspješno je prošla En Shuo Liang.

Nije se očekivalo da bi taj meč mogao otići u tri seta, no Liang se pokazala kao puno tvrđi orah. U prvom setu, Liang je došla do jednog breaka, no Linette je ipak s tri oduzimanja servisa pokazala kako je kvalitetnija tenisačica te je sa 6:3 osvojila set. Trenutačno 405. tenisačica svijeta ipak je došla do izjednačenja. U drugom setu, prvu break priliku je iskoristila i povela s 5:3.

Mogla je Liang i ranije zaključiti set, no četiri break, odnosno set lopte nisu joj bile dovoljne. Mučila se Kineskinja i na svom servisu, no nakon još pet set lopti, uspjela je sa 4:6 doći do izjednačenja. Očigledno ju je drugi set iscrpio jer je u trećem Linette prilično lako došla do pobjede. S dva breaka u potpunosti je dotukla protivnicu i sa 6:2 okončala meč.

Veliko iznenađenje priredila je Zhu Lin koja je bila bolja od prve nositeljice i 32. tenisačice svijeta Shuai Zhang. U prvom setu bilo je svega, tenisačice su si međusobno oduzimale servise, no prednost nijedna nije stekla te se otišlo u 13. igru. U tie-breaku puno bolje izgledala je Lin koja je prilično lako slavila sa 3:7.

Nastavak meča donio je ponovno dosta preokreta, no ovoga puta koncentriranija je bila Zhang koja je iskoristila sve prilike i došla do breaka u sedmom gemu. Do kraja seta ga nije ispuštala te je sa 6:4 osvojila drugi set. Kada je Zhang oduzela servis protivnici u prvom gemu odlučujućeg seta, činilo se da je Lin svoje odigrala, no grdno smo se prevarili. Lin je osvojila narednih šest gemova, u potpunosti dominirala i s tri breaka dotukla Zhang.

Druga nositeljica Wang Qiang nije imala većeg problema protiv sunarodnjakinje Fangzhou Liu. Iako je Liu vodila s 2:0 u prvom setu, Qiang se ubrzo vratila i s tri breaka okrenula rezultat i slavila sa 3:6. Vidljivo je bilo da je Qiang kvalitetnija, a kako je meč odmicao Liu je sve više gubila snagu. Najbolji dokaz tome jest potpuni pad i gubitak seta sa 0:6.

Iako je Saisai Zheng imala nešto teži posao ipak ne možemo reći da se pretjerano namučila protiv Fang Ying Xun. Prvi set bio je konfuzan, pun preokreta, breakova i padova u igri no Zheng se snašla i uspješno apsolvirala prvi set sa 3:6. Drugi set bio je ipak puno predvidljiviji. Zheng je strpljivo čekala svoju priliku, bila mirna i dočekala ju je u najboljem trenutku. U devetom gemu Xun je popustila, Zheng iskoristila šansu i sa 4:6 zaključila meč.

WTA Nanchang, četvrtfinale:
En Shuo Liang (Tajvan) - Magda Linette (Poljska, 3) 3:6 6:4 2:6
Fangzhou Liu (Kina) - Qiang Wang (Kina, 2) 3:6 0:6
Shuai Zhang (Kina, 1) - Zhu Lin (Kina) (3)6:7 6:4 1:6
Fang Ying Xun (Kina) - Saisai Zheng (Kina, 6) 3:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!