Tenis

Umor presudio, Galović poražen u prvom kolu kvalifikacija u Kitzbühelu

Jan Šneler • subota, 28.07.2018.
Umor presudio, Galović poražen u prvom kolu kvalifikacija u Kitzbühelu
Foto: EPA

Nakon sjajnog odigranog turnira u Gstaadu, Viktor Galović poražen je na startu kvalifikacija na ATP turniru u Kitzbühelu...

Nakon gotovo tri sata četvrtfinalnog meča protiv srpskog tenisača Lasla Đerea u Gstaadu, hrvatski tenisač Viktor Galović danas se preselio u Kitzbuhel gdje je poražen u prvom kolu kvalifikacija od Yannicka Madena.

Iako je Maden bio favorit, bilo je jasno kako će Galović teško uspjeti doći do pobjede nakon jučerašnjeg iscrpljujućeg meča. U prvom setu, tenisači su dobro držali servise, no hrvatski tenisač u ključnom trenutku je pao u koncentraciji i dozvolio Madenu dvije break lopte.

Njemački tenisač nije iskoristio ponuđenu priliku, no Galović nije uspijevao prelomiti gem i obraniti se. Sljedeću šansu Maden nije propustio te je došao do breaka i gem kasnije osvojio set sa 4:6.

U drugom setu slična priča, iako je ovoga puta Galović sve teže servirao. U sedmom gemu, Maden ima 0:40, ponovno ne koristi ponuđenu šansu, no nakon izjednačenja dolazi do nove prilike koju koristi. Mirnim servisom do kraja dolazi do novih 4:6 i kraja meča.

ATP Kitzbühel, kvalifikacije, 1. kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Yannick Maden (Njemačka) 4:6 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!