Košarka

Hrvatska reprezentacija do 18 godina pobjedom otvorila Europsko prvenstvo

Petar Jenjić • subota, 28.07.2018.
Hrvatska reprezentacija do 18 godina pobjedom otvorila Europsko prvenstvo
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina slavila je u prvoj utakmici Europskog prvenstva, bolji su mladi košarkaši bili od vršnjaka iz Latvije rezultatom 77:73...

Moglo je i jednostavnije, ali pobjeda se u konačnici piše. Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina Europsko prvenstvo otvorila je utakmicom protiv domaćina Latvije i u konačnici stigla do pobjede rezultatom 77:73.

Činilo se kako će uspjeti zaključiti utakmicu bez prevelikog stresa, no tako ipak nije bilo. Statistički, susret je bio prilično izjednačen, no nešto veća individualna kvaliteta u konačnici je presudila pobjednika.

Imali su mladi hrvatski košarkaši uoči posljednjih deset minuta 12 koševa viška (58:46), a dvoznamenkasta razlika održavana je do završne dvije i pol minute u kojima su postigli tek četiri poena. Uspjela se Latvija u završnih 13 sekundi spustiti na minus tri (76:73), ali da ne bi bilo nekakvih dodatnih problema Hrvatska je pobjedu potvrdila s linije slobodnih bacanja.

Najbolji je u hrvatskim redovima bio Luka Šamanić s 20 poena i sedam skokova, dok je Jure Planinić dodao 15 koševa i osam skokova. Latviju je predvodio Valters Veveris s 19 koševa i pet skokova.

Europsko prvenstvo U-18:
Hrvatska - Latvija 77:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!