Automoto

Lewis Hamilton odnio pobjedu u Mađarskoj i povećao prednost u ukupnom poretku

Branimir Korać • nedjelja, 29.07.2018.
Lewis Hamilton odnio pobjedu u Mađarskoj i povećao prednost u ukupnom poretku
Foto: EPA

Pobjednik utrke za Veliku nagradu Mađarske je Lewis Hamilton. Hamilton je odradio odličnu utrku, Mercedes je taktički nadmudrio Ferrari i na kraju je Hamilton s velikom prednosti stigao do pobjede...

Utrka za Veliku nagradu Mađarske uglavnom je dugo bila mirna što se tiče nekih izravnih borbi na stazi, odlučivala je taktika, a tu je Mercedes nadmudrio Ferrari. U Ferrariju su dugo čekali s odlaskom Sebastiana Vettela u boks i na kraju ih je to skupo koštalo.

S tom odlukom Vettel je došao iza Valtterija Bottasa, Lewis Hamilton mogao je mirno voziti na vrhu utrke, a Vettel se borio da uopće vrati drugo mjesto. Uspio je u konačnici pet krugova prije kraja doći ispred Bottasa koji radi pogrešku i zabija se u Nijemca i izvlači deblji kraj te utrku završava tek na petom mjestu.

Bottasa su do kraja prestigli i Kimi Raikkonen i Daniel Ricciardo pa su tako oba Ferrarija završila na postolju. Bottas je na kraju kažnjen i s dodatnih deset sekundi kazne zbog incidenta s Ricciardom, ali to nije utjecalo na njegov plasman.

Ricciardo je napravio najbolji posao, ušao je u utrku s 12. pozicije, ali pametnom i dobrom vožnjom došao jke nadomak postolja. S druge strane razloga za zadovoljstvo nema Max Verstappen koji nije briljirao niti u kvalifikacijama, a u utrku je ušao sa sedme pozicije i nakon pet odrađenih krugova morao je odustati zbog problema s bolidom.

Hamilton je ovom pobjedom ujedno povećao prednost u ukupnom poretku te sada ima 213 bodova dok drugoplasirani Vettel ima 189 bodova. Naredne dvije utrke bit će vrlo važne za Ferrari, Velika nagrada Belgije i Velika nagrada Italije mjesta su gdje Ferrari može i mora uzvratiti Mercedesu u borbi za titulu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!