Tenis

Serena Williams upisala najteži poraz u karijeri, Konta je pomela za manje od sat vremena

Branimir Korać • srijeda, 01.08.2018.
Serena Williams upisala najteži poraz u karijeri, Konta je pomela za manje od sat vremena
Foto: FaH

U najzvučnijem susretu prvo kola turnira u San Joseu Serena Williams teško je poražena od Britanke Johanne Konte u posve jednosmjernom dvoboju...

Serena Williams dugo će pamtiti dvoboj protiv Johanne Konte u prvom kolu turnira u San Joseu. Nikada ranije Williams nije tako visoko poražena, od 1995. godine kada je započela profesionalnu karijeru.

Američka tenisačica nije imala nikakve šanse, izgubila je za tek nešto više od 50 minuta s vrlo uvjerljivih 6:1, 6:0. Dobila je Serena prvi gem u meču bez ikakvih problema, ali svih narednih 12 gemova otišlo je na stranu Konte.

Koliko je Konta dominirala, dovoljno govori podatak kako Williams tijekom cijelog meča nije imala nijednu break priliku, imala je 25 neprisiljenih pogrešaka, a Konta samo devet te je ubacila tek 41 posto prvog servisa.

"Igrala je jako dobro u drugom setu. U prvom setu nisam bila dovoljno agresivna, ona je stekla samopouzdanje i nakon toga odjurila do pobjede", istaknula je Williams.

Konta je imala cijeli meč pod svojom kontrolom, potpuno je dominirala u svim statističkim pokazateljima, ali je svjesna kako joj je loša igra Serene pomogla na putu do pobjede.

"Serena očito nije igrala svoj najbolji tenis, niti blizu toga, a ja sam napravila sve što sam mogla da bih odvela meč u vode koje mi odgovaraju. Pokušavala sam ne razmišljati o tome koliko je velika igračica s druge strane mreže i osjećam da sam jednostavno bila raspoloženija i bolja igračica u ovom meču", ističe Konta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!