Tenis

Donna Vekić u pravoj drami do pobjede uz tri spašene meč lopte

Branimir Korać • petak, 03.08.2018.
Donna Vekić u pravoj drami do pobjede uz tri spašene meč lopte
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u četvrtfinale turnira u Washingtonu, ali vrlo teško izborila je pobjedu u meču koji je trebao biti puno laganiji. Fanny Stollar svladana je tek s 15:13 u tie-breaku trećeg seta...

Teškom mukom u meču punom preokreta Donna Vekić stigla je do pobjede protiv Fanny Stollar. Vekić je trebala za pobjedu gotovo dva i pol sata, spasila je tri meč lopte, suočila se sa servisom Mađarice za pobjedu nekoliko puta, ali uspjela se na kraju izvući.

Očekivao se lakši posao, Stollar je tek 155. igračica svijeta, ali Mađarica je igrala vrlo dobro i nije se predavala. I kada se činilo da je Vekić prelomila meč na svoju stranu, Stollar je imala odgovor i vraćala se u dvoboj.

Kako je meč počeo, činilo se da će Vekić glatko slaviti. U prvom setu dva puta uzela je Stollar servis, s druge strane na svom je bila vrlo uvjerljiva i sa 6:2 uzela je prvi set.

U drugom setu krenulo je velikom prilikom Donne za novu prednost, u trećem gemu imala je 15:40, ali to nije iskoristila i u sljedećem gemu Stollar je stigla do svoje prve break lopte. Odmah ju je realizirala i do kraja seta sačuvala prednost.

Prava drama odvijala se u trećem setu. Vekić je krenula s 3:0 da bi Stollar uzela narednih pet od šest gemova i potpuno okrenula meč. Kod 5:4 servirala je za pobjedu, no Vekić se izvlači i odvodi set u 13. igru. Tamo je spasila tri meč lopte, a pet propustila iskoristiti da bi kod 14:13 napokon dovršila posao i prošla u četvrtfinale.

Težak i fizički i psihološki iscrpljujući meč je iza Vekić koja će u četvrtfinalu igrati protiv Poljakinje Magde Linette, 62. igračice svijeta koja je u tri seta eliminirala Naomi Osaku.

WTA Washington, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 7) - Fanny Stollar (Mađarska) 6:2, 3:6, 7:6 (13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!