Tenis

Grkinja iznenadila Venus Williams, Azarenka predala mladoj Amerikanki

Branimir Korać • subota, 04.08.2018.
Grkinja iznenadila Venus Williams, Azarenka predala mladoj Amerikanki
Foto: EPA

Poznate su polufinalistice turnira u San Joseu. Najveće iznenađenje priredila je Maria Sakkari pobjedom protiv Venus Williams...

Venus Williams završila je s nastupom u San Joseu porazom od Marije Sakkari. Grkinja je tako priredila iznenađenje i upisala jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri i sve to preokretom u oba seta. U prvom je zaostajala 3:0, u drugom 5:3, no u oba slučaja uspjela je uzeti set.

Poraz je upisala i Ajla Tomljanović koja je izgubila od Mihaele Buzarnescu. Rumunjka ove godine igra jako dobar tenis i opravdala je status favoritkinje protiv nekadašnje hrvatske Fed Cup reprezentativke.

Viktoria Azarenka predala je meč četvrtfinala turnira u San Joseu protiv Danielle Collins zbog ozljede mišića desne noge. Uzela je prvi set sa 7:6, ali u prvom gemu drugog seta osjetila je probleme i nakon što je ušla u minus 3:0 predala je meč te je upitno hoće li moći nastupiti na nadolazećim turnirima.

U najzvučnijem dvoboju četvrtfinala Elise Mertens u dva seta svladala je Johannu Kontu. Konta je u prvom setu ispustila break prednosti, propustila i dvije vezane set lopte te nakon toga potonula i dosta glatko izgubila drugi set.

WTA San Jose, četvrtfinale:
Maria Sakkari (Grčka) - Venus Williams (SAD, 3) 6:4, 7:6(2)
Mihaela Buzarnescu (Rumunjska, 5) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:1, 7:5
Danielle Collins (SAD) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija) 6:7(4), 3:0 predaja Azarenke
Elise Mertens (Belgija, 4) - Johanna Konta (Velika Britanija) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!