Tenis

Murray predao meč i odustao od nastupa u Torontu, Zverev bolji od Nishikorija

Mihaela Bradovski • subota, 04.08.2018.
Murray predao meč i odustao od nastupa u Torontu, Zverev bolji od Nishikorija
Foto: EPA

Na turniru u Washingtonu čeka se još jedan sudionik polufinala, a u borbi za titulu neće biti Andyja Murrayja koji je zbog nagomilanog umora odlučio odustati od nastupa...

Četvrtfinalni program kod tenisača u Washingtonu poremetila je kiša pa su tako odigrana samo dva meča. Preostalo je odigrati još jedan s obzirom da je Andy Murray unaprijed predao dvoboj Alexu De Minauru.

Murray ne samo da je predao taj dvoboj, nego je otkazao i nastup na Rogers Cupu koji je na rasporedu sljedećeg tjedna kako ne bi došlo do komplikacija ili obnavljanja ozljede. Još uvijek nije sto posto spreman i pokušava se potpuno pripremiti za US Open.

U polufinale je prošao Alexander Zverev koji je u tri seta svladao Keija Nishikorija. Kiša je stvarala probleme i u ovom meču, no uspio je biti dovršen.

"Nije baš ugodno kada kiša počne padati usred vašeg servis gema, ali takve stvari se događaju. Već smo se ovdje navikli", istaknuo je nakon meča Zverev.

Zverev će u polufinalu igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je bez većih problema svladao Davida Goffina u dva seta. Tsitsipas je za samo sat i 15 minuta slavio sa 6:3, 6:4 i ide dalje.

Tsitsipas tako nastavlja sa sjajnim nastupima u svojoj dosad najboljoj sezoni u karijeri te potvrđuje kako će biti vrlo opasan u budućnosti.

ATP Washington, četvrtfinale:
Alex De Minaur (Australija) - Andy Murray (Velika Britanija) predaja Murrayja
Alexander Zverev (Njemačka, 1) - Kei Nishikori (Japan, 7) 3:6, 6:1, 6:4
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 10) - David Goffin (Belgija, 3) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!