Tenis

Del Potro i Fognini rutinski ušli u finale turnira u Los Cabosu

Jan Šneler • subota, 04.08.2018.
Del Potro i Fognini rutinski ušli u finale turnira u Los Cabosu
Foto: EPA

Polufinale ATP turnira u meksičkom Los Cabosu nije ponudilo pretjeranu neizvjesnost te su prilično lako Juan Martin Del Potro i Fabio Fognini ušli u samu završnicu...

Poznat je i finalni par ATP turnira u meksičkom Los Cabosu. Nakon prilično uvjerljivih predstava u polufinalu, po drugi puta u karijeri susrest će se Juan Martin Del Potro i Fabio Fognini.

Fognini nije imao pretežak zadatak protiv britanskog tenisača Camerona Norrieja. U prvom setu je Talijan prvi došao do breaka, no Britanac se uspio vratiti dva gema kasnije i čak povesti sa 4:3. Ipak, Fognini se uspio pribrati i mirno privesti set kraju. S još jednim breakom u devetom gemu, osigurao je servis za set i konačno ga osvojio sa 4:6.

Drugi set bio je još manje neizvjestan. Prvi gem bio je rekordno dug i nikako Norrie nije uspio doći do gema. Bio je to praktički gem koji je prelomio meč. Fognini se trudio da dođe do ranog breaka i uspio. Kasnije je još jednim breakom došao do velikog vodstva od 1:4 i uz manje poteškoće pri zadnjem servisu okončao meč sa 2:6.

Del Potro kao prvi nositelj nije najbolje startao protiv bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura. Džumhur je već u prvom gemu došao do breaka, no nije ga dugo zadržao. Argentinac se uspješno vratio i počeo igrati u pravom ritmu. U osmom gemu, napravio je pritisak na servis protivnika i ponovno mu oduzeo servis. Sa 6:3 je zaključio prvi set koji je trajao tek nešto više od pola sata.

U drugom setu Džumhur je napravio sličnu grešku kao i Del Potro u prvom. Odmah je izgubio svoj servis i prilično si zakomplicirao daljnju igru. Ipak, kod servisa za meč, Del Potro nije najbolje reagirao te je Džumhur uspio izboriti povratak u meč. Set je otišao u tie-break u kojem je bosanskohercegovački tenisač propustio prilično veliku priliku za iznenađenje.

Del Potro je doduše otvorio bolje 13. igru i poveo s 3:0. Džumhur se ipak vraća te s dva oduzeta servisa dolazi do vodstva 5:6 i svoja dva servisa. Na njegovu žalost, ponovno je pokleknuo, dozvolio Argentincu da mu oduzme oba servisa i sa 8:6 zaključi tie-break.

ATP Los Cabos, polufinale:
Cameron Norrie (Velika Britanija) - Fabio Fognini (Italija, 2) 4:6 2:6
Juan Martin Del Potro (Argentina, 1) - Damir Džumhur (BiH, 3) 6:3 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!