Tenis

Fabio Fognini šokirao Del Potra u Los Cabosu i došao do prve titule na tvrdoj podlozi

Dario Dodić • nedjelja, 05.08.2018.
Fabio Fognini šokirao Del Potra u Los Cabosu i došao do prve titule na tvrdoj podlozi
Foto: EPA

Talijanski tenisač Fabio Fognini iznenadio je favoriziranog Juana Martina Del Potra u finalu turnira u Los Cabosu i tako došao do osme titule u karijeri, prve koja nije na zemlji...

Prvi put u karijeri Fabio Fognini stigao je do titule na turniru koji se ne igra na zemlji. Na tvrdoj podlozi u Los Cabosu u Meksiku Talijan je na iznenađenje mnogih u finalu svladao Juana Martina Del Potra i stigao do ukupno osme titule u karijeri.

Dvoboj prvog i drugog nositelja puno je bolje otvorio prvi nositelj, Del Potro - Argentinac u drugoj igri stiže do breaka i brzo do prednosti od 3:0, no bilo je to gotovo sve što je Del Potro pokazao u finalnom meču.

Fognini osvaja pet gemova zaredom i sa 6:4, drugom set-loptom, dolazi do prednosti u setovima.

Možda bi se drugi set drugačije raspleo da je Del Potro u drugom gemu iskoristio break-priliku na Fogninijevom servisu. Spasio se Talijan, odmah u idućem gemu stigao do breaka, a zatim i do drugog dvije igre kasnije. Šansi više nije bilo za Del Potra, sa 6:2 Talijan stiže do titule u Los Cabosu.

"Zaista sam vrlo sretan, sretan zbog ovog tjedna, zbog moje igre. Naravno, ovo mi znači zaista mnogo. Ovo je nevjerojatno. On je jedan od najboljih igrača. Zato sam vrlo sretan zbog svojeg nastupa", poručio je Fognini nakon osvajanja prve titule na tvrdoj podlozi.

ATP Los Cabos, finale:
Fabio Fognini (ITA, 2) - Juan Martin Del Potro (ARG, 1) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!