Košarka

Nije išlo protiv Belgije, Hrvatska upisala prvi poraz na EP-u

Petar Jenjić • nedjelja, 05.08.2018.
Nije išlo protiv Belgije, Hrvatska upisala prvi poraz na EP-u
Foto: FaH

Hrvatske košarkašice do 18 godina upisali su prvi poraz na Europskom prvenstvu u Udinama. Bolje su rezultatom 67:56 bile vršnjakinje iz Belgije...

Nakon pobjede protiv Italije u prvom kolu (56:52), hrvatske košarkašice do 18 godina nisu uspjele doći do punog plijena i u drugom susretu skupine A na Europskom prvenstvu koje se igra u Udinama.

Do slavlja rezultatom 67:56 stigla su vršnjakinje iz Belgije koje su tako nakon visoke pobjede protiv Švedske (67:46) stigle i do nove te tako učvrstile prvo mjesto u skupini.

Belgija je susret otvorila s 8:0, a zatim i s 11:2, dok je prvu četvrtinu zaključila sa šest poena viška (16:15). Nakratko su hrvatske košarkašice u drugoj dionici prešle u vodstvo (20:19), ali više od toga nije išlo. U drugom poluvremenu Belgijke su stigle do dvoznamenkaste prednosti koju do kraja nisu ispuštale.

Emmeline Leblon s 15 koševa i Becky Massey s 12 poena i devet skokova bile su najbolje u pobjedničkim redovima. Nika Mühl s 12 koševa i sedam dodavanja predvodila je Hrvatsku, Lucija Kostić dodala je 11 poena.

Europsko prvenstvo U-18 (ž):
Hrvatska - Belgija 56:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!