Košarka

Mlade hrvatske košarkašice dobrom igrom svladale Švedsku u trećem kolu Europskog prvenstva

Jan Šneler • ponedjeljak, 06.08.2018.
Mlade hrvatske košarkašice dobrom igrom svladale Švedsku u trećem kolu Europskog prvenstva
Foto: FaH

Na Europskom prvenstvu za juniorke koje se održava u Udinama, Hrvatska je svlada Švedsku te tako upisala drugu pobjedu u skupini A...

Nakon poraza od Belgije u drugom kolu, mlade hrvatske košarkašice uspješno su apsolvirale treće kolo te mogu u miru čekati rasplet preostalog susreta skupine A. Ako Belgija svlada Italiju, Hrvatska će s druge pozicije ići na trećeplasiranu reprezentaciju iz skupine B, što bi trebala biti Latvija.

Hrvatska je dugo lomila otpor Šveđanki. Iako su mlade košarkašice vodile s 18:11 minutu prije kraja prve četvrtine, Švedska se uspjela vratiti te sa zaostatkom od svega dva poena zaključiti četvrtinu. U nastavku susreta, Hrvatska je ipak bila konkretnija i popravila obranu te je tako uspjela doći i do značajnije prednosti.

Na poluvrijeme su hrvatske košarkašice otišle s prednošću od sedam poena. Konačno, nakon odmora, Hrvatska je uspjela u potpunosti slomiti otpor Švedske. U trećoj četvrtini Hrvatska je konačno izgledala sjajno i odličnom igrom s velikih 58:41 ušla u posljednjih 10 minuta.

Nažalost, dobru igru u trećoj četvrtini, Hrvatska je upropastila lošom igrom u posljednjoj. Svega tri poena postigle su mlade košarkašice, no srećom niti Šveđanke nisu bile puno bolje. Posljednju dionicu susreta Švedska je dobila s 3:10 te je na kraju Hrvatska slavila sa 61:51.

Najbolja je u redovima Hrvatske bila Viktorija Ćurić s 14 poena, dok je sjajna bila i Lucija Kostić s 9 koševa i 10 skokova. Kod Švedske Tova Sabel je dodala 11 poena uz šest skokova.

Europsko prvenstvo u košarci, U-18 (ž), 3. kolo:
Hrvatska - Švedska 61:51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!