Liga prvaka, kvalifikacije, 3. pretkolo, 07.08.2018, 16:00 h, Astana, Astana Arena
Suci: John Beaton (Škotska), Alastair Mather (Škotska), Sean Carr (Škotska)
Astana
Astana
0:2(0:1) Dinamo
Mario Budimir 39'
Daniel Olmo 85'
Dinamo

VIDEO: Dinamo odradio ogroman posao u Kazahstanu i nosi lijepu prednost na uzvrat!

Branimir Korać • utorak, 07.08.2018.
VIDEO: Dinamo odradio ogroman posao u Kazahstanu i nosi lijepu prednost na uzvrat!
Foto: FaH

Gostovanje u Astani Dinamo je odradio sjajno i u Maksimir donosi lijepu prednost. Već nakon prvog susreta napravio je veliki korak prema play-offu Lige prvaka...

Danima se pisalo o Astani kao neugodnom protivniku i gostovanju s kojih rijetki odlaze neporaženi, ali Dinamo je odigrao vrlo pametnu i dobru utakmicu te u Maksimir donosi prednost od 2:0. Astana je pokušavala, ali više od brzopletosti i kompliciranja u napadu nije pokazala.

Ipak treba biti oprezan, Kazahstanci su nadigrali Midtjylland u dvije utakmice, u prvoj su ga trebalki uvjerljivije svladati od konačnih 2:1 i Dinamo mora bez obzira na prednost u uzvrat ući ozbiljno i koncentrirano.

Već u šestoj minuti bilo je neugodno za Modre. Dosuđen je slobodni udarac s 25 metara na lijevoj strani, vrlo dobro izveo ga je Laszlo Kleinheisler, a lopta se od trave odbila u vanjski dio vratnice.

Većim dijelom prvog poluvremena igralo se dosta živo, ali bez prilika. Obrana obje momčadi bila je raspoloženija od napada i teško su se stvarale neke izglednije situacije.

Dinamo je ipak u prvom poluvremenu stigao do vodstva. Dogodilo se to u 39. minuti kada se Olmo fantastično oslobodio Aničića, sjurio desnom stranom i u sredini vidio samog Marija Budimira, odlično ga je proigrao, a ovaj je mirno poslao loptu u mrežu s nekih sedam-osam metara.

Do kraja prvog dijela Astana je pokušavala doći do poravnanja, imala je nekoliko pokušaja izvana, ali nedovoljno opasno za Zagorca.

U drugom poluvremenu Astana je pokušala stvoriti pritisak i neke značajnije prilike, ali u početku izuzev pokušaja glavom Kabanange nije ozbiljnije zaprijetila.

Zato je Dinamo imao sjajnu priliku u 55. minuti kada je sijevnula kontra koju je vukao Mario Gavranović, kratko proigrao Olma koji dolazi sam pred Erića, ali Astanin vratar brani njegov pokušaj.

Opasni su bili Dinamovi izleti pred Astanin gol, tako je i Oršić povukao jedan brzi napad, u konačnici je bio sebičan i pokušao ga sam dovršiti, no pokušaj je zapeo u bloku i lopta je otišla u korner. Nakon ubačaja iz kuta glavom je pokušao Theophile-Catherine, ali nije bio precizan.

Na drugoj strani Tomasov je zakasnio na ubačaj Rukavine s desne strane, a Modri su i u 70. minuti imali odličnu priliku. Još jedno kvalitetno otvaranje i izlazak u kontru, lopta je na kraju došla do Gavranovića na 14-15 metara, on gađa suprotni kut, ali Erić sjajno brani.

Pet minuta prije kraja Dinamo povećava prednost. Vrlo dobar nastup pogotkom je okrunio Dani Olmo koji je primio dodavanje Gojaka na 25 metara od gola, namjestio se na udarac i lijepo pogodio za veliku prednost!

Astana se pomirila s porazom, a on je mogao biti i uvjerljiviji. U 89. minuti vrlo lijepa akcija Modrih i ubačaj prema Gavranoviću koji pokušava atraktivno iz voleja, ali nije bio precizan.

Dinamo je bez problema zadržao ovu lijepu prednost do kraja susreta i u Maksimir donosi 2:0, rezultat koji bi svi bez problema potpisali uoči susreta. Zaslužena pobjeda Modrih koji su imali puno više ozbiljnih prilika i Astana je mogla upisati i teži poraz.

Liga prvaka, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!