Nogomet

Bjelica: "Mogu biti zadovoljan rezultatom i drugim poluvremenom"; Olmo: "Vrijedna pobjeda za nas"

Jan Šneler • utorak, 07.08.2018.
Bjelica: "Mogu biti zadovoljan rezultatom i drugim poluvremenom"; Olmo: "Vrijedna pobjeda za nas"
Foto: FaH

Nakon iznimno važne pobjede protiv Astane (0:2) u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka, trener Dinama Nenad Bjelica bio je zadovoljan na konferenciji za novinare...

Rijetko je Dinamo izgledao tako mirno, strpljivo i konkretno na europskom gostovanju kao što je to sada bio slučaj. Nije bilo lagano, Astana je nezgodan i težak protivnik, no Modri se vraćaju u Zagreb s velikih dva pogotka pednosti. Jasno je kako trener Dinama Nenad Bjelica nije skrivao zadovoljstvo.

"Nisam najavljivao pobjedu, već sam rekao da želimo pobijediti i igrati protiv svakog protivnika na pobjedu, bez obzira gdje, i protiv koga, i kada. Želim da moja momčad ima pobjednički mentalitet bez obzira na protivnika. Igrali smo s jako dobrom momčadi, nije nam bilo lagano zbog prilagodbe na teren. Mogu biti zadovoljan rezultatom i prije svega kako smo igrali drugo poluvrijeme", prenose službene stranice kluba izjavu Bjelice.

Dinamo je izgledao kompaktno, u napadu izrazito ubojito, a ponajprije su fantastičan susret odigrali Dani Olmo, Amer Gojak i Kevin Theophile-Catherine. Iako je Astana ozbiljan protivnik, Dinamo niti jednog trenutka nije dao naslutiti da je podređena momčad. Imali su domaći nekoliko puta inicijativu, pa su čak i pritisnuli Modre u šesnaesterac, no u globalu Dinamo je odigrao pravu europsku utakmicu.

"Uvijek možemo igrati bolje, na ovom nivou gdje nema puno prilika, kad stvorite toliko šansi u gostima je svakako pohvalno. Zabili smo dva pogotka. Kompaktno smo stajali, dobro smo reagirali na ubačaje sa strane. Isto tako, naši bekovi odradili su dobar posao protiv Tomasova i Pedra Henriquea, dok smo u sredini pokušali igrati dosta čvrsto. Iz te discipline i čvrstine izašli smo u nekoliko vrlo opasnih kontri te su dvije završile golom", dodao je Bjelica.

Već smo spomenuli jednog od junaka današnjeg susreta, Olma koji je fantastično asistirao Mariju Budimiru nakon nevjerojatnog driblinga, da bi kasnije i sam postigao pogodak. Španjolac je bio sretan utakmicom i istaknuo kako se nastavlja nada o ulasku u Ligu prvaka.

"Ovo je vrijedna pobjeda za nas. Sretan sam i zbog pobjede i zbog svog gola. Prije četiri godine upravo sam na ovom stadionu zabio svoj prvi pogodak za španjolsku reprezentaciju tako da je ovo posebno mjesto za mene. Ma sretan sam zbog cijele ekipe, svi su se trudili danas. Ovo je faza kada se sve momčadi izuzetno bore, svi žele ići u Ligu prvaka i svaki je protivnik težak. Mi vjerujemo u sebe i vjerujemo u to da možemo do mjesta u grupnoj fazi natjecanja", rekao je za službenu stranicu Dinama, mladi Španjolac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!