Tenis

Marach i Pavić zaustavljeni u polufinalu Toronta

Jan Šneler • subota, 11.08.2018.
Marach i Pavić zaustavljeni u polufinalu Toronta
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner Oliver Marach poraženi su u polufinalu ATP turnira u Torontu od Ravena Klaasena i Michaela Venusa...

Iako su poveli u prvom setu i imali aktivan rezultat, Mate Pavić i Oliver Marach nisu uspjeli finiširati meč i ući u finale ATP turnira u Torontu. Bolji su bili s 1:2 u setovima Raven Klaasen i Michael Venus.

Prvi set rutinski su odradili Marach i Pavić. Dobro su servirali, bili sigurni i strpljivo čekali priliku da dođu do breaka. Ona nije mogla doći u boljem trenutku te su Marach i Pavić u devetom gemu konačno slomili otpor Klaasena i Venusa. Uz manje nesigurnosti, hrvatsko-austrijski par došao je do osvajanja seta sa 6:4.

U nastavku meča, Klaasen i Venus prvi su došli do breaka. U šestom gemu, jedna break lopta bila im je dovoljna te su poveli s 2:4. Marach i Pavić nisu previše potonuli te su se već u sljedećem gemu vratili i oduzeli servis protivnicima. Set je otišao u 13. igru u kojoj su puno bolje odigrali Klaasen i Venus. Došli su vrlo brzo do prednosti 1:4, no hrvatsko-austrijski par se ponovno vraća i mini breakom dolazi do 4:5.

Imali su Marach i Pavić dva servisa s kojima su mogli potpuno prelomiti i doći do meč lopte, no ponovno griješe i Klaasen i Venus sa 5:7 okončavaju tie-break.

Meč je otišao u treći set u kojem se već tradicionalno igra duži tie-break do 10 poena. Slično kao i u regularnom tie-breaku, Klaasen i Venus puno su kvalitetniji te dolaze do prednosti 2:6. Nikakvih šansi nisu imali Marach i Pavić te su prilično glatko poraženi sa 3:10.

ATP Toronto, parovi (m), polufinale:
Marach/Pavić (1) - Klaasen/Venus 6:4 (5)6:7 3:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!