Tenis

Briljantni Tsitsipas piše tenisku povijest, u finalu Toronta čeka ga prvi tenisač svijeta

Petar Jenjić • nedjelja, 12.08.2018.
Briljantni Tsitsipas piše tenisku povijest, u finalu Toronta čeka ga prvi tenisač svijeta
Foto: EPA

Saznali smo i finaliste na Masters turniru u Torontu, za titulu će se boriti prvi igrač svijeta Rafael Nadal i mlada senzacija Stefanos Tsitsipas koji nastupom u Kanadi piše tenisku povijest...

20-godišnji Stefanos Tsitsipas piše tenisku povijest na Mastersu u Torontu, a noćas je odigrao još jedan sjajan meč. Grčki tenisač svladao je nakon velike borbe Kevina Andersona i ne samo da se plasirao u finale Mastersa, već je postao najmlađi igrač u povijesti koji je na jednom ATP turniru pobijedio četiri TOP 10 igrača.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda mladog Grka, a zanimljivo, Anderson još nijednom nije uspio oduzeti servis protivniku. Izjednačeni tie-break prvog seta otišao je na stranu Južnoafrikanca koji je zaostatak 4:2 pretvorio u 7:4.

Jedan break u drugom setu, pri rezultatu 1:1, bio je dovoljan Tsitsipasu za poravnanje, a nešto kasnije spasio je i dvije break lopte protivnika. Slično se dogodilo i u odlučujućem, trećem setu, kada je spašavao nove break prilike, a set otišao u 13. igru.

Sve je bilo izjednačeno do 4:4 kada Grk dobiva sljedeća dva poena i dolazi do dviju meč lopti koje ne uspijeva iskoristiti. Anderson okreće rezultat i dolazi do svoje meč lopte, no odličan bekend winner mladog tenisača donosi novo, ujedno i posljednje izjednačenje. Sljedeću meč loptu Tsitsipas nije propustio iskoristiti.

Za svoju četvrtu titulu na Rogers Cupu, a ukupno 33. Masters naslov u karijeri borit će se prvi igrač svijeta Rafael Nadal koji je u drugom polufinalu svladao Karena Hačanova u dva seta, nakon nešto manje od dva sata igre.

Najbolji španjolski tenisač stigao je do pobjede sa 7:6, 6:4 i u četvrtom međusobnom dvoboju još nije izgubio set. Hačanov je izgledao vrlo dobro na terenu, ali 23 neprisiljene pogreške jedan su od ključnih detalja cijelog meča.

U prva tri gema vidjeli smo dva breaka, po jedan sa svake strane. Nadal je otvorio bolje, a Hačanov odmah uzvratio. Promjene nije bilo sve do 13. igre u kojoj španjolski tenisač koristi drugu set loptu i dobiva tie-break sa 7:3.

U drugom setu Nadal nije dopustio nijednu break priliku protivniku, a njemu samom bile su dovoljne dvije u trećem gemu. Ubrzo je poveo s 3:1, a prednost uspio sačuvati do kraja.

Masters Toronto, polufinale:
Stefanos Tsitsipas - Kevin Anderson (4) 6:7 (4), 6:4, 7:6 (7)
Rafael Nadal (1) - Karen Hačanov 7:6 (3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!