Tenis

Tijesan poraz Mektića i Peye u polufinalu Toronta

Petar Jenjić • nedjelja, 12.08.2018.
Tijesan poraz Mektića i Peye u polufinalu Toronta
Foto: FaH

Nikola Mektić i Alexander Peya nisu se uspjeli plasirati u finale turnira u Torontu, a nakon dramatične završnice kao pobjednici izašli su Henri Kontinen i John Peers...

Polufinale je, čini se, bio konačan domet za Nikolu Mektića i Alexandera Peyu koji nisu uspjeli ostvariti još jedan korak dalje. Bolji su bili drugi nositelji Henri Kontinen i John Peers koji su stigli do pobjede sa 7:6, 4:6, 12:10.

Vrlo izjednačen prvi set vrlo lako je mogao otići na stranu hrvatsko-austrijske kombinacije koja je imala vodstvo od 6:5 i servis za set, a zatim i dvije set lopte, no nije ih uspjela iskoristiti. Kontinen i Peers zatim su gotovo lakoćom osvojili tie-break.

Drugi set nije donio prevelike promjene po pitanju rezultata sve do vodstva Mektića i Peye od 5:4. Tada su servis protivniku oduzeli bez izgubljenog poena i izborili treći set koji je bio posebno zanimljiv.

Prednost je u produženom tie-breaku selila s jedne na drugu stranu vrlo brzo, a nijedna kombinacija nije uspijevala povesti s dva razlike. Mektić i Peya imali su vodstvo od 9:8, ali više od nije išlo. Kontinen i Peers okreću rezultat i dolaze do pobjede 12:10.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda finsko-australske kombinacije koja će se za naslov boriti protiv Ravena Klaasena i Michaela Venusa.

Masters Toronto, polufinale:
Henri Kontinen/John Peers (2) - Nikola Mektić/Alexander Peya 7:6 (2), 4:6, 12:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!