Tenis

Martić lakoćom do glavnog ždrijeba u Cincinnatiju, Vekić neočekivano poražena od Rumunjke

Branimir Korać • nedjelja, 12.08.2018.
Martić lakoćom do glavnog ždrijeba u Cincinnatiju, Vekić neočekivano poražena od Rumunjke
Foto: FaH

Polovičan učinak ostvarile su hrvatske Fed Cup reprezentativke u drugom kolu kvalifikacija u Cincinnatiju. Donna Vekić poražena je od Ane Bogdan, a Petra Martić svladala je Bernardu Peru...

Očekivao se prolaz u glavni ždrijeb i Petre Martić i Donne Vekić, ali Donna je neočekivano poražena od Ane Bogdan. Martić je svoj dio posla uspješno odradila slaveći lakoćom protiv Bernarde Pere.

Petra je za pobjedu trebala manje od sat vremena, za samo 55 minuta nadigrala je Zadranku koja nastupa pod američkom zastavom prepustivši joj tek tri gema. Bio je to potpuno jednosmjeran dvoboj u kojem je Pera imala ogromnih problema na svom servisu, a u drugom setu nije osvojila nijedan svoj servis gem.

Martić je tako uspješno prošla kroz kvalifikacije bez izgubljenog seta i od ponedjeljka počinje s nastupom u glavnom ždrijebu.

Vekić je kao favoritkinja ušla u meč protiv Ane Bogdan, ali nije to bio njen dan. Rumunjka je slavila lakše nego što se mogla i nadati prepustivši Vekić samo pet gemova.

Od početka meča stvari su išle krivim smjerom za Vekić koja se brzo našla u zaostatku 5:1, nakon gubitka prvog seta u drugom je povela 2:1 s breakom i tu potpuno stala.

Bogdan tako ulazi u glavni turnir dok Vekić ne završava nastup u kvalifikacijama na željeni način.

Cincinnati, kvalifikacije, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 11) - Bernarda Pera (SAD) 6:2, 6:1
Ana Bogdan (Rumunjska) - Donna Vekić (Hrvatska, 3) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!