Tenis

Simona Halep u tijesnom dvoboju svladala Stephens i osvojila turnir u Montrealu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.08.2018.
Simona Halep u tijesnom dvoboju svladala Stephens i osvojila turnir u Montrealu
Foto: EPA

Veliku injekciju samopouzdanja uoči US Opena zaradila je Simona Halep koja je osvojila snažni turnir u Montrealu finalnom pobjedom protiv Sloane Stephens. Amerikanka je odigrala dobar meč, ali Halep je u ključnim trenucima bila bolja...

Prva nositeljica Simona Halep pobjednica je turnira u Montrealu. U finalu je bila bolja od Sloane Stephens, treće igračice svijeta, koju je svladala sa 7:6, 3:6, 6:4 i tako drugi put slavila na Rogers Cupu.

Najbolja tenisačica svijeta prvi put slavila je na Rogers Cupu 2016. godine kada je ovaj turnir odigran također u Montrealu.

Halep je nastavila niz pobjeda u međusobnim dvobojima, zadnji put Stephens ju je svladala još 2013. godine na Australian Openu, a narednih šest mečeva otišli su na stranu Rumunjke. Ovim porazom statistika Stephens je još poraznija jer protiv svjetskih brojeva 1 sada ima omjer 0-8.

U prvom setu Halep je brzo pobjegla na 4:1, ali Stephens se vratila i u završnici seta propustila dvije set lopte. Odluka je pala u tie-breaku gdje se Stephens odvojila na 5:1 uz dvije dvostruke servis pogreške Rumunjke, ali nakon toga Halep se diže i s 8:6 uzima prvi set.

Bio je to prvi set kojeg je Stephens u tom tjednu izgubila, a u drugom setu podigla je igru i uz tri breaka uzela set. No odmah na startu trećeg seta gubi servis. Uspjela se vratiti na 2:2, ali nakon toga ulazi u krizu, Halep se odvaja i odlazi do pobjede.

Montreal, finale:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Sloane Stephens (SAD, 3) 7:6(6), 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!