Rukomet

Kadetkinje slavljem protiv Čilea potvrdile osminu finala Svjetskog prvenstva

Sportnet • ponedjeljak, 13.08.2018.
Kadetkinje slavljem protiv Čilea potvrdile osminu finala Svjetskog prvenstva

Hrvatske kadetkinje u posljednjoj utakmici skupine B slavile su nad Čileom 21:20 (11:11) i tako potvrdile treće mjesto u grupi te plasman u osminu finala.

Bilo je vrlo borbeno i zanimljivo u utakmici u kojoj se igralo dosta izjednačeno, a prednost se izmjenjivala između obje reprezentacije. Izabranice Gorana Bobića na samom kraju utakmice održale su koncentraciju i uspjele upisati važnu pobjedu. Najefikasnija kod Hrvatske bila je Lara Miholić s pet pogodaka, dok je jedan manje dodala Lucija Ivanda. Kod Čilea najbolja je bila Fernanda Alvarez sa sedam zgoditaka. Na vratima je Petra Marinović upisala 12 obrana.

Utakmicu osmine finala Hrvatska igra 15. kolovoza u 18:30 sati protiv drugoplasiranog iz skupine A, a to će biti Njemačka ili Rumunjska koje igraju danas u 20:00 sati.

Nakon utakmice izbornik Goran Bobić rekao je: ''Izrazito teška utakmica za nas. Dobro smo se pripremali, ali vidjelo se da je bilo teško. Uspjeli smo po prvi put izdržati sve pogreške i nelogičnosti u igri te privesti utakmicu kraju. Ova pobjeda nam je izrazito važna. Drago mi je da smo uspjeli prevladati kočnicu koja je bila prisutna kroz cijeli susret i kad je bilo najbitnije smo stisnuli.''

''Proučile smo protivnice prije utakmice, ali u sam susret nismo ušle onako kako smo se dogovorile. Popravile smo se u obrani sredinom prvog dijela te nam je to donijelo egal na poluvremenu. Bilo je grešaka i u drugom dijelu, ali ostale smo hladne glave i uspjele zadržati ta dva bitna boda i potvrditi osminu finala'', zaključila je Tena Petika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!