Rukomet

Svladana i Srbija, nepobjedivi kadeti s prvog mjesta u skupini odlaze u glavnu fazu natjecanja

Sportnet • nedjelja, 12.08.2018.
Svladana i Srbija, nepobjedivi kadeti s prvog mjesta u skupini odlaze u glavnu fazu natjecanja

Hrvatski kadeti odigrali su posljednju utakmicu skupine A na Europskom prvenstvu u Koprivnici. Izabranici Borisa Lisice uvjerljivo su slavili nad reprezentacijom Srbije 27:20 (14:8).

Trećom pobjedom zaredom Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini te u glavnu fazu natjecanja, točnije skupinu 1 prenosi vrlo važna dva boda. U skupini 1 tako ju čekaju dva nova protivnika u razigravanju za polufinale, a to su Danska i Francuska. Najbolji kod Hrvatske bili su Fran Mileta i Gianfranco Pribetić svaki s po šest pogodaka, a za najboljeg igrača utakmice proglašen je Ante Ivanković. Kod Srbije se istaknuo Jovica Nikolić s pet zgoditaka.

Izbornik Boris Lisica za početak je prokomentirao večerašnju utakmicu: ”Opet je bio odličan ulazak u utakmicu i uloga favorita je bila na našoj strani. Turnir je sve teže i teže igrati. Kao momčad smo pokazali da smo dobri i svi su odlično odigrali. Dižemo se i nalazimo kroz utakmice nove igrače. Imamo malih ozljeda, ali ćemo ih sanirati. Primili smo mali broj golova i to je bilo presudno. Imali smo čvrstinu u obrani. Imali smo potpuno kontrolu rezultata”, a potom je najavio sljedeća dva protivnika: ”Čekaju nas Danska i Francuska u sljedećoj grupi te ćemo ih sada krenuti dublje analizirati. Do sada smo ih malo pratili jer smo se htjeli koncentrirati na protivnike u skupini. Francuzi do sada nisu briljirali, ali trebamo biti oprezni. Danska je čvrsta momčad protiv koje moramo dati sve od sebe. Sretan sam jer smo imali dobru potporu s tribina te se nadam da ćemo takvu podršku imati i na sljedećim utakmicama jer će nam biti potrebna.”

”Srbija je pokazala dobru igru tijekom cijelog prvenstva, ali mi smo danas od prve minute bili bolji i u obrani i u napadu. Mislim da smo u prvih 15 minuta tek primili gol ili dva i zasluženo smo pobijedili. Čekaju nas dvije vrhunske ekipe – Danska i Francuska u drugom dijelu. Sada trebamo sjesti i analizirati ih. Očekujem ponovno dobru atmosferu još i bolju nego što je bila danas”, rekao je Ante Ivanković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!