Tenis

Borna Ćorić uzvratio Medvedevu za poraz u Wimbledonu i glatko slavio za drugo kolo Cincinnatija

Mihaela Bradovski • utorak, 14.08.2018.
Borna Ćorić uzvratio Medvedevu za poraz u Wimbledonu i glatko slavio za drugo kolo Cincinnatija
Foto: EPA

Borna Ćorić odradio je vrlo dobar meč u prvom kolu turnira u Cincinnatiju gdje ga je čekao Daniil Medvedev, mladi Rus koji ga je eliminirao na startu Wimbledona...

Borna Ćorić može biti zadovoljan načinom na koji je otvorio nastup na turnir u Cincinnatiju. Prvi protivnik bio mu je Daniil Medvedev, poznanik iz Wimbledona gdje je Rus iznenadio i razočarao Ćorića, ali ovaj put hrvatski tenisač bio je znatno bolji i glatko je slavio.

Za razliku od londonskog meča u kojem je Borna dosta griješio, ovdje je Ćorić bio bolji i koncentriraniji te nije ostavio previše šanse Medvedevu koji je zasigurno očekivao izjednačeniji i teži dvoboj.

Izjednačeno i neizvjesno bilo je do sredine prvog seta kada Ćorić nakon 2:2 osvaja naredna četiri gema i uzima prvi set sa 6:2. Kod 4:2, odmah nakon prvog breaka, Borna je spasio dvije break prilike i nakon toga još jednom uzeo servis Medvedevu za dvostruki break i prvi set.

Embed from Getty Images

I u drugom setu Rus je izdržao prva četiri gema, a onda u šestom gemu izgubio servis. Ovaj put Borna nije uspio doći do dvostrukog breaka, ali nije niti bilo potrebe za to, Medvedev mu nije niti zaprijetio i Ćorić je lakoćom prošao dalje.

S konačnih 6:2, 6:3 bez problema je izborio drugo kolo uz samo osam poena izgubljenih na svom servisu.

U drugom kolu igrat će protiv Nicka Kyrgiosa koji je krenuo pobjedom u tri seta protiv Denisa Kudle. Ćorić i Kyrgios zadnji put su se susreli upravo u Cincinnatiju prije dvije godine kada je Borna odnio pobjedu 7:6, 4:6, 7:6.

Cincinnati, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Daniil Medvedev (Rusija, Q) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!