Tenis

Goerges predala Mladenović, Keys se provukla u drugo kolo

Mihaela Bradovski • utorak, 14.08.2018.
Goerges predala Mladenović, Keys se provukla u drugo kolo
Foto: EPA

U ženskom dijelu turnira u Cincinnatiju deseta nositeljica Julia Goerges nije uspjela proći u drugo kolo. U akciji je bila i Madison Keys, no ona je bila uspješnija...

Iskusna Ruskinja Svetlana Kuznjecova preskočila je prvu prepreku u Cincinnatiju tijesnom pobjedom u tri seta. U trećem setu bila je bolja u tie-breaku sa 7:5, a uoči 13. igre spasila je jednu meč loptu. Nakon što ju Voegele nije iskoristila, u tie-breaku je Kuznjecova bila bolja te izborila nastup u drugom kolu.

U drugo kolo otišla je i Kristina Mladenović kojoj je Njemica Julia Goerges predala meč sredinom drugog seta. Mladenović je u tom trenutku vodila 6:4, 3:2 uz break i bila na putu prema pobjedi.

Dobro je krenula Viktoria Azarenka koja je na startu svladala Carlu Suarez Navarro u tri seta. Azarenka je tako nastavila niz pobjeda protiv Španjolke koja je uzela prvi set, ali nakon toga sve je bilo u znaku nekadašnjeg broja jedan.

Vrlo lako do pobjede je došla Anett Kontaveit koja je ispustila smo tri gema protiv Barbore Strycove. Kontaveit je sva tri gema ispustila u prvom setu, a nakon toga ih je uzela čak devet zaredom i glatko slavila.

Najuvjerljivija ipak je bila Lesia Curenko izgubivši gem manje protiv Danielle Collins. Konačnih 6:0, 6:2 sasvim dovoljno pokazuje koliko lako je Curenko stigla do ove pobjede, Collins je u ovom meču potpuno razočarala.

Uz puno muke do pobjede je došla Madison Keys protiv Bethanie Mattek-Sands. Odnijela je pobjedu u tri seta iako je Mattek-Sands imala u drugom setu break prednosti do 4:3 kada je ipak pokleknula. Nakon toga Keys je polako okrenula meč na svoju stranu.

U dvoboju kvalifikantica Viktoria Kuzmova u tri seta bila je bolja od Aliaksandre Sasnovič. Kuzmova je prvi i treći set uzela izgubivši ukupno samo jedan gem što dovoljno govori o zasluženosti prolaza.

Cincinnati, prvo kolo:
Svetlana Kuznjecova (Rusija, WC) - Stefanie Voegele (Švicarska, Q) 6:4, 2:6, 7:6(5)
Kristina Mladenović (Francuska) - Julia Goerges (Njemačka, 10) 6:4, 3:2 predaja Goerges
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, WC) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:7(5), 6:2, 6:4
Anett Kontaveit (Estonija) - Barbora Strycova (Češka) 6:3, 6:0
Lesia Curenko (Ukrajina) - Danielle Rose Collins (SAD) 6:0, 6:2
Madison Keys (SAD, 13) - Bethanie Mattek-Sands (SAD, WC) 3:6, 7:6(3), 6:4
Viktoria Kuzmova (Slovačka, Q) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija, Q) 6:0, 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!