Tenis

Petra Martić nadigrala 12. igračicu svijeta za drugo kolo u Cincinnatiju

Branimir Korać • srijeda, 15.08.2018.
Petra Martić nadigrala 12. igračicu svijeta za drugo kolo u Cincinnatiju
Foto: EPA

Petra Martić prošla je u drugo kolo u Cincinnatiju vrlo dobrim nastupom na startu turnira protiv 12. igračice svijeta, Ruskinje Darije Kasatkine...

Prilično težak i naporan meč je iza Petre Martić, ali ishod je zadovoljavajući. Nakon dvije pobjede u kvalifikacijama, u prvom kolu turnira u Cincinnatiju igrala je protiv 12. na svijetu Darije Kasatkine i ubilježila je pobjedu 4:6, 6:4, 6:3.

Martić je odigrala taktički jako dobro, koristila je prilike koje su se ukazale i na kraju dobila psihološki rat te upisala pobjedu u tri seta.

Kasatkina je tijekom meča imala čak 24 break prilike, iskoristila ih je šest, jednu manje od Martić koja je imala i sedam break lopti manje. Ruskinja je imala i čak 12 dvostrukih servis pogrešaka te je na kraju otišla u poraz.

Petra je izgubila prvi set sa 6:4 iako je imala prednost 4:2 te priliku doći do seta, ali u naredna četiri gema nije imala odgovor na igru Kasatkine koja radi preokret i sa 6:4 uzima set.

Ruskin ja je nastavila u istom ritmu i u drugom setu gdje je spojila i prva dva gema što daje seriju od šest gemova u nizu, vodila je i 4:2, ali isto što je ona napravila u prvom setu, Petra je napravila u drugom te s četiri gema u nizu uzvratila sa 6:4.

U odlučujućem setu Martić je bila ta koja je imala prednost od četvrtog gema, Kasatkina je na Petrinom servisu za meč ispustila 15:40 i upisala poraz u tri seta.

Drugo kolo za hrvatsku tenisačicu donosi Amandu Anisimovu, 16-godišnju Amerikanku s pozivnicom koja je krenula pobjedom protiv Timee Babos.

Cincinnati, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, Q) - Daria Kasatkina (Rusija, 12) 4:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!