Rukomet

Kadetkinje na Svjetskom prvenstvu zauzele 12. mjesto

Sportnet • četvrtak, 16.08.2018.
Kadetkinje na Svjetskom prvenstvu zauzele 12. mjesto

Hrvatske kadetkinje nakon poraza od Njemačke 24:25 (14:9) u osmini finala Svjetskog prvenstva, okrenule su se posljednjoj utakmici smotre.

U borbi za 11. mjesto igračice Gorana Bobića snage su odmjerile s Norveškom. Od samog starta nije izgledalo dobro te su hrvatske rukometašice svih 60 minuta lovile zaostatak. S istekom 60. minute Hrvatska je upisala poraz 20:27 (8:13) te tako nastup na Svjetskom prvenstvu završila na 12. mjestu. Najefikasnija kod Hrvatske bila je Tena Petika s pet pogodaka, a Elena Popović zabila je četiri gola. Vratarki tandem Pokopac-Marinović sakupio je 11 obrana. Eva Erdal Moen bila je najbolja kod Norveške s pet golova, a Vilde Tornes Finneide na vratima je zaustavila 18 hrvatskih lopti.

Izbornik Goran Bobić rekao je: ''Utakmica je bila teška za odigrati s obzirom na poraz od Njemačke u osmini finala. Igrali smo koliko smo mogli. Drago mi je da su djevojke pokazale karakter i drugačiji pristup. Norveška je danas bila bolja, ali ipak imamo dobrih stvari kojih se moramo držati u budućnosti.''

''Nismo dobro ušle u utakmicu. Nije funkcionirao ni napad ni obrana. Kasnije smo krenule malo bolje, ali nedovoljno da sustignemo Norvešku. Poraz od Njemačke nas je možda dotukao, ali moramo dignuti glave i nastaviti dobro raditi'', rekla je Ema Guskić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!