Nogomet

Muka Young Boysa: Tek u produžetku slomili niželigaša

Jan Šneler • nedjelja, 19.08.2018.
Muka Young Boysa: Tek u produžetku slomili niželigaša
Foto: EPA

S rezervnom postavom istrčali su Young Boysi što ih je gotovo stajalo pobjede i prolaza u prvom kolu Kupa Švicarske...

Sljedeći protivnik zagrebačkog Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka nije trebao imati težak posao u današnjem dvoboju prvog kola Kupa Švicarske. Jasno, s obzirom na to kako im je ogled u srijedu iznimno bitan, Gerardo Seoane poslao je izmijenjenu, gotovo rezervnu postavu u današnjem ogledu.

Prijetio je tijekom cijelog prvog dijela Young Boys, no tek u 44. minuti došli su do zgoditka. Ubacio je Michel Aebischer, a glavom je pogodio Jean-Pierre Nsame.

U nastavku susreta očekivali smo još nekoliko pogodaka gostiju koji bi time zapečatili prolaz u drugo kolo Kupa. Ipak, dogodio se šok. Prvo je Jihed Jelassi u 63. minuti poravnao rezultat, da bi samo četiri minute prije kraja susreta, Mike Natoli doveo Biel u vodstvo.

Prijetio je veliki debakl Young Boysima, no u posljednjoj minuti, u petoj sudačke nadoknade, Ulisses Garcia odvodi susret u produžetke. Nije više bilo mjesta za šalu. Već ranije, Seoane je uveo Miralema Sulejmanija i Guillaumea Hoaraua, a u prvom produžetku u igru je ušao i Djibril Sow.

Izmjene su se isplatile jer je upravo Hoarau donio pogodak u 120. minuti i tako odveo svoju momčad u daljnju fazu natjecanja. Iako ovaj susret ne treba pretjerano gledati u kontekstu dvoboja s Dinamom, dobar je ovo znak za zagrebačku momčad kako Švicarci nisu nepobjedivi. Seoane će ipak dobro razmisliti ima li toliko široki kadar kada je s niželigaškim klubom uspio jedva izvući pobjedu. Također, neplanirano, na travnjaku su vrijeme proveli i igrači koje bi inače trener švicarskog prvaka odmarao.

Kup Švicarske, prvo kolo:
Biel - Young Boys 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!