Nogomet

VIDEO: Maglica zabio i asistirao, Vidi i Pašaliću remi, Kalinić zaustavio Bordeaux

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.08.2018.
VIDEO: Maglica zabio i asistirao, Vidi i Pašaliću remi, Kalinić zaustavio Bordeaux
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti play-offa Europske lige, a u njima je nastupio niz hrvatskih igrača. Među strijelce se upisao Anton Maglica...

Nevjerojatan je broj prilika koje je Atalanta promašila u prvom susretu protiv Kopenhagena. U Reggio Emiliji Finac Jesse Joronen bio je kao na streljani, ali fantastično je branio i spriječio je domaće napadače u brojnim situacijama za postizanje pogodaka. Ostalo je 0:0, unatoč čak 27 udaraca Atalante prema golu gostiju koji su vrlo rijetko prijetili.

U sastavu Atalante od prve minute bio je Mario Pašalić koji je zamijenjen na poluvremenu kada je ušao Duvan Zapata kako bi se dodatno pojačao pritisak na Dance.

Brondby je upisao težak poraz u Belgiji protiv Genka i imat će jako težak posao u uzvratu. Genk je slavio s 5:2 što stavlja Dance u tešku poziciju i morat će uzvratiti istom mjerom na svom stadionu ako misli proći u grupnu fazu.

Na poluvremenu je Genk imao prednost 2:0 golovima Mbwane Samate i Leandra Trossarda, no već u prvih pet minuta drugog dijela Danci su uspjeli poravnati golovima Hjortura Hermannssona i Kamila Wilczeka nakon dodavanja Ercega. U tim trenucima Brondby je bio u odličnoj poziciji, ali do kraja susreta raspoloženi Samata postiže još dva gola, Trossard jedan i Genk dolazi do visoke prednosti.

Josip Radošević odigrao je cijelu utakmicu, a Ante Erceg do 72. minute kada je ušao Mikael Uhre.

Unatoč porazu u Švicarskoj, Apollon može biti zadovoljan i ima aktivan rezultat uoči uzvrata na Cipru. Basel je ušao u dvoboj kao favorit, ali pobjeda 3:2 garantira mu samo neizvjesnost i u uzvratu.

Dobro je krenuo, već u šestoj minuti Van Wolfswinkel doveo je domaćina u vodstvo, ali na startu drugog dijela Apollon radi preokret. U 49. minuti Anton Maglica nakon kontre poravnava, a četiri minute kasnije i asistira Papoulisu za potpuni preokret. Basel do kraja susreta ipak dolazi do pobjede 3:2 golovima Van Wolfswinkela i Cumarta.

Nakon što ju je Dinamo izbacio iz borbe za ulazak u Ligu prvaka, Astana je preselila u play-off Europske lige gdje je u prvom susretu poražena od APOEL-a u Nikoziji s 1:0. Caju je bio jedini strijelac za zasluženu pobjedu Ciprana, a Marin Tomasov nastupio je za goste do sudačke nadoknade.

Steaua se teško namučila s Hajdukom, a sada je i u neugodnoj poziciji na posljednjoj stepenici prije grupne faze. Poražena je u Beču od Rapida s 3:1 zahvaljujući golovima Knasmullnera, Sonnleitnera i Schwaba. Dobra vijest za Rumunje je da Rapid u uzvratu neće moći računati na Valona Berishu koji je isključen u 84. minuti. Gnohere je zabio pogodak nade za Steauu, a svih 90 minuta kod domaćina odradio je Mateo Barać.

Lovre Kalinić dobro je odradio posao na vratima Genta protiv Bordeauxa, a za mirniji put na uzvrat u Francusku nisu se istaknuli belgijski napadači. Susret je završio bez pogodaka, Gent je imao puno više pokušaja, ali je bio i prilično neprecizan.

Sevilla nije imala jednostavan posao u gostima u Olomoucu, ali je ipak slavila 1:0. U završnici susreta, u 84. minuti Pablo Sarabia svladao je Buchtu i osigurao svojoj momčadi prednost uoči uzvrata na Sanchez Pizjuanu.

Celtic nije briljirao u Litvi gdje je odigrao samo 1:1 protiv Suduve. Oba pogotka pala su već u prvih 15 minuta, Škoti su poveli golom Ntchama, a izjednačio je Verbickas. Ivan Kardum i Andro Švrljuga odradili su cijelu utakmicu za domaćina.

Europskoj ligi približio se Goran Sablić sa Šerifom domaćom pobjedom 1:0 protiv Qarabaga. Kapić je zabio jedini pogodak na susretu, a za Azerbajdžance je Filip Ozobić odigrao cijelu utakmicu.

Očekivanu pobjedu upisali su Rangersi protiv Ufe i to s 1:0 pogotkom Goldsona. U uzvratu ostaje sve otvoreno, a u ovom susretu svih 90 minuta na suprotnim stranama bili su Nikola Katić i Ivan Paurević.

Antonio Mance ovaj put nije bio među strijelcima, a Trenčin na gostovanje na Cipar odnosi remi 1:1. Mance je odigrao cijelu utakmicu, no Ciprani su ga dobro zaustavili što je iskoristio Nizozemac Sleegers i zabio jedini pogodak za domaćina.

Cijelu utakmicu odradio je i Dino Štiglec, ali ljubljanska Olimpija je na korak do ispadanja protiv Trnave. Slovaci su u Ljubljani slavili 2:0 i vrlo su blizu prolasku dalje.

Bez pobjednika bilo je u Beogradu gdje je Domagoj Vida s Bešiktašom gostovao kod Partizana. Domaćin je poveo golom Ricarda Gomesa koji je izmaknuo upravo Vidinoj pozornosti i glavom zakucao loptu u mrežu. No već u sljedećoj minuti Tolgay Arslan poravnava i taj rezultat ostaje do kraja susreta.

Europska liga, play-off:
Torpedo Kutaisi - Ludogorec 0:1
Atalanta - FC Kopenhagen 0:0
Genk - Bröndby 5:2
Basel - Apollon 3:2
Rosenborg - Škendija 3:1
Zenit - Molde 3:1
Malmö - Midtjylland 2:2
APOEL - Astana 1:0
Rapid Beč - Steaua 3:1
Gent - Bordeaux 0:0
Sarpsborg - Maccabi Tel Aviv 3:1
Sigma Olomouc - Sevilla 0:1
Zorja - Leipzig 0:0
Suduva - Celtic 1:1
Šerif Tiraspol - Qarabag 1:0
Rangers - Ufa 1:0
Dudelange - Cluj 2:0
Trenčin - AEK Larnaca 1:1
Olimpija - Trnava 0:2
Partizan - Bešiktaš 1:1
Olympiakos - Burnley 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!