Tenis

Kvitova predala meč uoči US Opena, ispala druga nositeljica

Branimir Korać • petak, 24.08.2018.
Kvitova predala meč uoči US Opena, ispala druga nositeljica
Foto: EPA

Poznate su polufinalistice turnira u New Havenu. Tamo neće biti druge i treće nositeljice koje su završile s nastupom u četvrtfinalu...

Petru Kvitovu više će brinuti ozljeda ramena zbog koje je predala četvrtfinalni meč nego sam poraz od Carle Suarez Navarro. Kvitovoj su se problemi dogodili u najgore moguće vrijeme, neposredno prije početka US Opena.

"Osjetila sam bol u ramenu. Još u meču drugog kola počela sam je osjećati i nije se popravljalo. Pokušala sam odigrati četvrtfinale, ali nije išlo. Nisam mogla dovoljno dobro servirati, ako niste spremni u ovakvim mečevima nemate šanse", rekla je Kvitova.

Mlada Bjeloruskinja Arina Sabalenka vrlo lako stigla je do pobjede protiv Belinde Benčić. Sabalenka je slavila sa 6:3, 6:2 bez izgubljenog servisa tijekom cijelog meča iako je Švicarka imala šanse. Posebno blizu toga bila je kod 3:3 u prvom setu kada je spasila 0:40 i ukupno četiri break lopte u tom gemu nakon čega je sve krenulo krivim smjerom za nju.

Pobjedu u tri seta upisala je Monica Puig koja je iznenadila šestu igračicu svijeta Caroline Garciju. Garcia je drugi set dobila sa 6:1 te se činilo kako je ušla u pravi ritam te će doći do pobjede, ali u trećem setu ponovno je sve bilo na strani Puig koja prolazi u polufinale.

Relativno lako do pobjede je došla Julia Goerges koja je igrala protiv Ekaterine Makarove. Goerges je dominirala mečom i nije pružila pravu šansu Ruskinji koja je imala tek dvije break prilike i obje prokockala.

WTA New Haven, četvrtfinale:
Carla Suarez Navarro (Španjolska) - Petra Kvitova (Češka, 3) 6:3 predaja Kvitove
Arina Sabalenka (Bjelorusija) - Belinda Bencic (Švicarska) 6:3, 6:2
Monica Puig (Portoriko) - Caroline Garcia (Francuska, 2) 7:5, 1:6, 6:2
Julia Goerges (Njemačka, 5) - Ekaterina Makarova (Rusija) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!