Tenis

Galović odlično odradio i drugo kolo te ušao u četvrtfinale Challengera u Comu

Jan Šneler • srijeda, 29.08.2018.
Galović odlično odradio i drugo kolo te ušao u četvrtfinale Challengera u Comu
Foto: EPA

Dobrom predstavom nakon više od dva i pol sata igre, Viktor Galović uspješno je svladao Lorenza Giustina i prošao među osam najboljih na Challengeru u talijanskom Comu...

Nakon pobjede protiv talijanskog tenisača Alessandra Coppinija, hrvatski tenisač Viktor Galović svladao je još jednog Talijana u drugom kolu Challengera u Comu. S 2:1 u setovima hrvatski tenisač bio je bolji od Lorenza Giuistina.

Iako je Galović slavio na kraju meča, početak nije bio dobar. Bolji je bio Talijan, češće pritiskao servis Galovića i u sedmom gemu došao do breaka. Imao je hrvatski tenisač priliku da se vrati u 10. gemu, no Talijan se obranio i sa 4:6 osvojio prvi set.

U nastavak meča ponovno bolje ulazi Giustino. Došao je do breaka već u prvom gemu te je, premda je Galović vratio izgubljeno u sljedećem gemu, Talijan ponovno u trećem došao do gema prednosti. Ipak, hrvatski tenisač pokazao je ipak kvalitetniju igru u nastavku te oduzeo servis protivniku i došao do izjednačenja.

S još jednim breakom, u najvažnijem trenutku prije tie-breaka, Galović je sa 7:5 izjednačio u setovima. Od sva tri seta, onaj posljednji i jasno ključni bio je možda najmanje sadržajan. Tenisači su prilično mirno dolazili do gemova na svom servisu i bili bez prilike na protivnikovom.

Ipak, ponovno Galović briljira u važnim trenucima. Slično kao u drugom setu, u gemu prije eventualne 13. igre, hrvatski tenisač koristi break šansu i s novih 7:5 okončava meč. U sljedećem kolu hrvatskog tenisača čeka izuzetno težak protivnik, prvi nositelj i 71. igrač svijeta Martin Kližan.

Challenger Como (m), 2. kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Lorenzo Giustino (Italija) 4:6 7:5 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!