Tenis

Mektić i Melzer preskočili prvu prepreku na US Openu

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.08.2018.
Mektić i Melzer preskočili prvu prepreku na US Openu
Foto: FaH

Nikola Mektić na US Openu nastupa s novim partnerom u konkurenciji muških parova, a start je bio dobar, svladali su Petera Gojowczyka i Purava Raju...

Alexander Peya propušta US Open stoga je Nikola Mektić morao pronaći novog partnera, a pronašao ga je u Peyinom sunarodnjaku Jürgenu Melzeru.

S Melzerom je dobro krenuo i upisao pobjedu u prvom kolu muških parova, protivnici su bili Peter Gojowczyk i Purav Raja kojima je ovo također prvi zajednički turnir.

Hrvatsko-austrijska kombinacija odnijela je pobjedu u dva seta za sat i 45 minuta igre, bilo je 7:6, 6:4 čime su izborili nastup u drugom kolu.

Prvi set odlučen je u tie-breaku i to nakon velike borbe. Gojowczyk i Raja poveli su s 4:2, ali na servisu za set kod 5:4 nisu zadržali dovoljno mirnoće i izgubili su servis. Set je otišao u tie-break gdje su Mektić i Melzer bili uvjerljivi i slavili sa 7:2.

U drugom setu bolji nastup Mektića i Melzera naplaćen je breakom u petom gemu i održavanjem prednosti do kraja seta. Imali su kod 4:2 i četiri break lopte za dvostruki break, nisu ih iskoristili, ali bili su uvjerljivi na svom servisu i prošli dalje.

Drugo kolo donosi im možda i prve nositelje Olivera Maracha i Matu Pavića koji tek moraju dovršiti svoj dvoboj protiv Leonarda Mayera i Joaa Souse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!