Tenis

Marach i Pavić neočekivano ispali u prvom kolu US Opena

Jan Šneler • četvrtak, 30.08.2018.
Marach i Pavić neočekivano ispali u prvom kolu US Opena
Foto: EPA

Niz slabijih rezultata se nastavlja te su hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner Oliver Marach ispali već u prvom kolu posljednjeg Grand Slama ove sezone...

Američka turneja ove godine nije bila sretna za Matu Pavića i Olivera Maracha. Nakon ranog ispadanja u Washingtonu i Cincinnatiju, austrijsko-hrvatski par poražen je i u prvom kolu US Opena. Bolji su nakon tri seta bili Leonardo Mayer i Joao Sousa.

Početak je bio odličan. Marach i Pavić su igrali dobro, čvrsto držali svoje servise i u šestom gemu došli do potrebnog breaka. Kao i u ranijim gemovima, mirno su priveli set kraju te sa 6:3 osvojili prvu dionicu meča. Nažalost, u tim trenucima stala je njihova aktivna igra.

Drugi set nije donio breakove iako su Marach i Pavić češće prijetili protivnicima. Otišlo se u tie-break u kojemu je austrijsko-hrvatski par propustio veliku priliku. Imali su vodstvo 4:2 i još jedan servis, no dozvolili su Mayeru i Sousi da okrenu rezultat na 4:5. Nažalost, još jedan mini break u kasnijem dijelu 13. igre i Mayer i Sousa s 5:7 osvajaju tie-break.

Posljednji set bio je kulminacija lošije igre u 13. igri drugog seta. Mayer i Sousa su bili aktivniji, imali nekoliko break lopti i onda u finalnom dijelu seta došli do breaka. Uz tek manje poteškoće, uspješno su iskoristili petu meč loptu i s 5:7 okončali meč.

US Open, parovi (m), prvo kolo:
Marach/Pavić (1) - Mayer/Sousa 6:3 (5)6:7 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!