Tenis

Galović fantastičnom predstavom svladao Kližana i ušao u polufinale Coma

Jan Šneler • subota, 01.09.2018.
Galović fantastičnom predstavom svladao Kližana i ušao u polufinale Coma
Foto: EPA

Iako je bio autsajder u dvoboju protiv Martina Kližana, Viktor Galović fenomenalnom igrom svladao je Slovaka i prošao među četiri najbolja na Challengeru u Comu...

Iako je kiša mučila tenisače te su nevjerojatno dugo čekali da se vrijeme smiri kako bi mogli završiti meč, hrvatski tenisač Viktor Galović bio je potpuno koncentriran. Fenomenalnom igrom svladao je prvog nositelja Challengera u talijanskom Comu, Martina Kližana.

Prvi set, koji je bio prekinut pri vodstvu Galovića 4:5, nije ponudio pobjednika prije 13. igre te se otišlo u tie-break. U njemu je bolji bio Galović, imao velikih 2:5, no Kližan se vraća i izjednačuje na 5:5. Hrvatski tenisač ponovno je dobio priliku za osvajanje seta, no još jednom Slovak se čupa u presudnom trenutku.

Ipak, nije mogao vječno tako te je Galović uspio kapitalizirati bolju igru i sa 6:8 zaključiti set. U nastavku meča nadali smo se kako će Galović nastaviti igrati mirno i pametno, no ovakvu dominaciju nismo očekivali. Hrvatski tenisač u potpunosti je dominirao.

Igrao je fantastično te osim u četvrtom gemu, bio besprijekoran. S tri breaka ostavio je Kližana bez osvojenog gema, potpuno potučenog. Sjajna igra Galoviću je donijela polufinale turnira na kojem čeka boljeg iz ogleda Christiana Garina i petog nositelja Juana Londera.

Ono što može veseliti Galovića je činjenica kako je vrlo blizu najboljih 200 tenisača što bi bio odličan uspjeh. Njegov najbolji uspjeh je 173. mjesto iz svibnja ove godine, a kada bi osvojio Challenger u Comu vjerojatno bi nadmašio i ostvario rezultat karijere.

Challenger Como (m), četvrtfinale:
Martin Kližan (Slovačka, 1) - Viktor Galović (Hrvatska) (6)6:7 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!