Tenis

Bez iznenađenja na US Openu: Del Potro i Raonić lakoćom došli do osmine finala

Jan Šneler • subota, 01.09.2018.
Bez iznenađenja na US Openu: Del Potro i Raonić lakoćom došli do osmine finala
Foto: EPA

Bez velikih poteškoća Juan Martin Del Potro i Miloš Raonić prošli su prepreke u šesnaestini finala te se plasirali među šesnaest najboljih na US Openu...

U pravu je bila većina koja je isticala kako su parovi šesnaestine finala vrlo zanimljivi i interesantni. Našlo se tu dosta dvoboja odličnih tenisača, međutim ipak se ispostavilo kako su oni najjači bez problema prošli dalje. Jedan od njih je Juan Martin Del Potro, treći tenisač svijeta koji je nakon nešto manje od tri sata svladao Fernanda Verdasca.

Prvi set krenuo je idealno za Argentinca koji je odmah došao do breaka. Ipak, iskusni Verdasco se nije samo tako predao te je u četvrtom gemu došao do vraćanja izgubljenog. Nakon poravnanja rezultata, tenisači su nastavili sa sigurnim servisima, no onda je Španjolac ponovno pokleknuo u 11. gemu. Del Potro ovog puta nije griješio te je sa 7:5 okončao prvi set.

Drugi set bio je gotovo identičan kopija prvog. Del Potro dolazi do breaka u prvom gemu, Verdasco se vraća u četvrtom. Zanimljivo, u 11. gemu Argentinac je imao break šansu, no nije uspio finiširati set. Otišlo se u tie-break u kojemu je bilo iznimno napeto, često su se izmjenjivali mini breakovi, no ponovno je spretniji bio Del Potro te je poveo s 2:0 u setovima.

Posljednja dionica meča bila je prilično rutinski odrađena od strane Del Potra. U četvrtom gemu dolazi do breaka, odličnim servisom držao je kontrolu i sa 6:3 zaključio meč.

Iako je možda imao naoko težeg protivnika, Miloš Raonić manje se mučio protiv Stanislava Wawrinke. Tek je prvi set bio neizvjestan te je otišao u tie-break u kojemu je Raonić bio koncentriraniji i u ključnim trenucima bio najkvalitetniji. Gubio je s 4:6 u 13. igri, no serijom 4:0 uspio je završiti set.

U druga dva seta Raonić se puno manje mučio. U drugom setu je strpljivo čekao priliku te u devetom gemu breakom došao do prilike da servira za set. Uspio je to i sa 6:4 osvojio drugi set. Niti treći set nije bio ništa različit. U svakom segmentu igre Raonić je bio bolji od Wawrinke te je s dva breaka u potpunosti nadvisio suparnika. Sa 6:3 zaključio je i treći set i prilično rutinski prošao u osminu finala.

Jedan od onih koje hrvatski navijači gledaju s posebnom pažnjom zbog vrlo skorog susreta u Davis Cupu, Amerikanac John Isner nije imao pretjerano lagan posao protiv Dušana Lajovića. Meč je trajao točno tri i pol sata, a srpski tenisač prilično je namučio favoriziranog domaćeg tenisača.

U prvom setu bolji je bio Isner, no nije uspio doći do breaka. Set je otišao u tie-break u kojemu je Lajović došao do velike prednosti. Vodio je srpski tenisač s 3:6 i imao čak dva servisa za set. Nije uspio u tome, Isner se vratio i s 10:8 slavio u 13. igri. U nastavku meča Lajović nije pao u igri nego je nastavio s jednako kvalitetnim tenisom.

Ponovno je Isner imao prilika za break, doduše imao je i Lajović, no opet set odlazi u tie-break. Ovoga puta srpski tenisač nije bio dekoncentriran te je uspio ostati smiren i sa 6:8 osvojiti tie-break drugog seta.

Ipak, tu je Lajović stao. Isner je igrao sve bolje i bolje, a jasno je kako je tako kvalitetnom tenisaču teško oduzeti servis ili se samo tako vratiti u meč. S dva breaka, po jednim u trećem i četvrtom setu, Amerikanac je zaključio meč i prilično dominantno prošao dalje.

US Open (m), šesnaestina finala:
Juan Martin Del Potro (Argentina, 3) - Fernando Verdasco (Španjolska, 31) 7:5 7:6(6) 6:3
Miloš Raonić (Kanada, 25) - Stanislav Wawrinka (Švicarska) 7:6(6) 6:4 6:3
John Isner (SAD, 11) - Dušan Lajović (Srbija) 7:6(8) (6)6:7 6:3 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!