Rukomet

St. Raphael u polufinalu šokirao Parižane, Montpellier bolji od Nantesa

Mihaela Bradovski • subota, 01.09.2018.
St. Raphael u polufinalu šokirao Parižane, Montpellier bolji od Nantesa
Foto: FaH

U finalu Trofeja prvaka, prvog natjecanja u francuskoj sezoni, igrat će neočekivano St. Raphael i očekivano Montpellier. Nakon neizvjesnih polufinala, otpali su PSG i Nantes...

Luka Stepančić s PSG-om nije uspio ući u finale Trofeja prvaka. U uvertiri u sezonu u polufinalu su poraženi od St. Raphaela, vrlo dobre i čvrste momčadi koja je slavila s 26:25.

Parižani su imali na odmoru prednost 14:11 i to nakon što su napravili seriju 6:0 kojom su odveli dvoboj na svoju stranu. Održavali su tu prednost i u početnih deset minuta drugog dijela da bi se gosti nakon toga uspjeli posve približiti.

U samoj završnici Nedim Remili izgubio je loptu u napadu za vodstvo, a na drugoj strani Raphael Caucheteux sa sirenom zabija za pobjedu.

Mihai Popescu skupio je 13 obrana, Caucheteux šest golova, a Daniel Sarmiento pet. Kod PSG-a Uwe Gensheimer postigao je šest golova, a Luka Stepančić dva iz tri pokušaja.

U drugom polufinalu Montpellier je svladao Nantes s 33:31. Bio je to potpuno otvoren susret, igralo se vrlo brzo, a tome svjedoči i ukupno 40 obrana vratara i čak 64 pogotka.

Montpellier su do pobjede vodili Vincent Gerard s 19 obrana, Valentin Porte s devet golova i Vid Kavtičnik sa šest, a kod Nantesa Cyril Dumoulin skupio je 21 obranu, Kiril Lazarov šest golova, a David Balaguer pet.

Trofej prvaka

polufinale

Paris Saint-Germain25:26Saint-Raphaël
Montpellier33:31Nantes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!