Tenis

Federer i Đoković rutinski do pobjede, Kohlschreiber svladao četvrtog nositelja

Petar Jenjić • nedjelja, 02.09.2018.
Federer i Đoković rutinski do pobjede, Kohlschreiber svladao četvrtog nositelja
Foto: EPA

Jučer i noćas zaključeno je treće kolo US Opena, a očekivane pobjede upisala je većina favorita. Potrebno je izdvojiti tek poraz Alexandera Zvereva koji je izgubio od sunarodnjaka Philippa Kohlschreibera...

Potencijalna "plutajuća mina" mogao je biti Nick Kyrgios, no Roger Federer nije pokleknuo na toj prepreci. Štoviše, slavio je u tri seta (6:4, 6:1, 7:5) nakon sat i 45 minuta provedenih na terenu. U šestom međusobnom dvoboju tako je stigao do pete pobjede.

Nijedan break u cijelom meču nije uspio napraviti Australac, a najbliže je bio u sedmom gemu prvog seta kada je Federer spasio četiri prilike. Zatim je Švicarac pri vodstvo 5:4 napravio break i stigao do seta.

U drugom je setu potpuno dominirao, s dva oduzeta servisa poveo 5:0 i vrlo brzo ga i zaključio. U trećem se ponovila slična situacija kao i u prvom. Oduzeo je Federer servis Kyrgiosu za vodstvo 6:5, a zatim mirno priveo meč prema kraju.

Philipp Kohlschreiber po peti puta u karijeri uspio se plasirati u četvrto kolo US Opena, a jučer je u četiri seta pobijedio četvrtog nositelja i četvrtog igrača svijeta Alexandera Zvereva. Čak 53 neprisiljene pogreške napravio je mladi Nijemac koji tako nije uspio po prvi puta u karijeri proći u drugi tjedan US Opena.

Po dva breaka sa svake strane vidjelo smo u prvom setu koji je otišao u 13. igru. Tijekom tie-breaka Zverev je u potpunosti dominirao, pri čemu je izgubio tek jedan poen.

Sve do vodstva 5:4 Kohlschreibera u drugom setu nijedan tenisač nije ozbiljnije uspio zaprijetiti na protivnikom servis. Tada je iskusniji njemački tenisač poveo s 0:40 i iskoristio prvu set loptu. Do vodstva 2:1 u setovima stigao je odličnom igrom u trećem, u kojem je napravio dva breaka i pritom izgubio tek jedan gem.

U četvrti set bolje je krenuo Zverev koji je poveo s 3:0, međutim, tu je potpuno stao. Do kraja meča Kohlschreiber nije izgubio nijedan gem. Svoje prvo četvrtfinale tražit će protiv Keija Nishikorija. koji je u četiri seta bio bolji od Diega Schwartzmana (6:4, 6:4, 5:7, 6:1).

Jako dobar tenis nastavlja igrati Novak Đoković koji nije imao nikakvih problema protiv Francuza Richarda Gasqueta. Najbolji srpski tenisač u konačnici je stigao do pobjede nakon dva sata i 13 minuta.

Šesti nositelj na posljednjem Grand Slamu sezone u potpunosti je dominirao protiv Francuza kojeg je ostavio bez ijednog breaka u cijelom meču. Dva oduzeta servisa u prvom i trećem setu te jedan break u drugom setu bili su i više nego dovoljni Đokoviću za pobjedu 6:2, 6:3, 6:3.

US Open, 3. kolo:
John Milman - Mihail Kukuškin 6:4, 4:6, 6:1, 6:3
Roger Federer (2) - Nick Kyrgios (30) 6:4, 6:1, 7:5
Joao Sousa - Lucas Pouille (17) 7:6 (5), 4:6, 7:6 (4), 7:6 (5)
Philipp Kohlschreiber - Alexander Zverev 6:7 (1), 6:4, 6:1, 6:3
Kei Nishikori (21) - Diego Schwartzman (13) 6:4, 6:4, 5:7, 6:1
David Goffin (10) - Jan-Lennard Struff 6:4, 6:1, 7:6 (4)
Novak Đoković (6) - Richard Gasquet (26) 6:2, 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!