Tenis

Nikola Mektić bez četvrtfinala u konkurenciji parova na US Openu

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.09.2018.
Nikola Mektić bez četvrtfinala u konkurenciji parova na US Openu

Nikola Mektić i Jürgen Melzer zaustavljeni su na US Openu u osmini finala gdje su ih svladali Amerikanci Austin Krajicek i Tennys Sandgren...

Nakon vrlo dobrih nastupa u dosadašnjem dijelu turnira, Nikola Mektić i Jürgen Melzer zaustavljeni su u osmini finala. Za samo 70 minuta nadigrali su ih Austin Krajicek i Tennys Sandgren.

Krajicek i Sandgren prije su često igrali zajedno na Challengerima, a otkako je Sandgren popravio ranking i češće igra na ATP Touru, zapostavio je i igru u parovima. Međutim ovdje obojica pokazuju kako su i dalje vrlo neugodni te još uvijek ne znaju za izgubljeni set.

Protiv Mektića i Melzera bili su bolji i potpuno zasluženo upisali su pobjedu. U prvom setu samo jednom su Mektić i Melzer zaprijetili i to kod 1:1 kada su došli na 30:40. Bila je to njihova jedina break prilika u meču, a već u sljedećem gemu spašavali su se nakon 0:40.

Tu su se spasili, ali kod 3:2 nisu. Krajicek i Sandgren došli su do 15:40 i iskoristili tu priliku te mirno priveli set kraju.

Drugi set nije donio nikakve promjene, a break je ovaj put stigao u sedmom gemu. Kao i u prvom setu, iskoristili su priliku koja im se pružila te do kraja meča bez ikakvih problema održavali stečenu prednost te prošli u četvrtfinale.

US Open, parovi, osmina finala:
Nikola Mektić/Jürgen Melzer (Hrvatska/Austrija) - Austin Krajicek/Tennys Sandgren (SAD/SAD) 3:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!