Tenis

Serena Williams do novog četvrtfinala, braniteljica naslova svladala Elisu Mertens

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.09.2018.
Serena Williams do novog četvrtfinala, braniteljica naslova svladala Elisu Mertens
Foto: EPA

Krenula je osmina finala i u ženskom dijelu turnira US Opena u kojoj nije bilo prevelikih iznenađenja. Braniteljica naslova Sloane Stephens, kao i višestruka osvajačica Serena Williams uspjele su proći dalje, kao i Anastasija Sevastova koja je izbacila sedmu nositeljicu Elinu Svitolinu...

Dva seta i nešto manje od sat i pol igre bilo je potrebno Karolini Pliškovoj da dođe do pobjede protiv Ashleigh Barty. Čehinja je u konačnici slavila s dva puta po 6:4, u meču u kojem je spasila svih osam break prilika protivnice.

Zanimljivo, Barty je u cijelom meču dopustila tek dvije prilike za oduzimanje servisa i Pliškova je uspjela iskoristiti obje što je bilo dovoljno za pobjedu.

Vrlo dobar nastup Kaije Kanepi na ovom US Openu stao je u osmini finala. Bolja je bila višestruka pobjednica Serena Williams koja je u petom međusobnom dvoboju stigla do pete pobjede. Noćas je slavila sa 6:0, 4:6, 6:3.

Nakon vrlo lako dobivenog prvog seta bez izgubljenog gema, Williams na otvaranju drugog gubi servis. Kanepi je ubrzo došla i do dva breaka prednosti, povela je s 5:2, što je jedva uspjela sačuvati. Američka tenisačica vratila je jedan break zaostatka, da bi u sljedećem imala dvije vezane break šanse za potpuni povratak, međutim, Kanepi uspijeva sačuvati vodstvo i izjednačiti rezultat.

U posljednjem setu Williams dolazi do breaka i vodstva od 2:0. U sljedećem gemu spašava jednu break loptu protivnice, a do kraja meča bez većih problema uspijeva sačuvati vlastiti servis.

Treće uzastopno četvrtfinale US Opena izborila je Anastasija Sevastova. Latvijka je u tri seta bila bolja od sedme nositeljice Eline Svitoline, završilo je 6:3, 1:6, 6:0 nakon sat i 23 minute igre.

Dvije prilike za break bile su dovoljne latvijskoj tenisačici u prvom setu za dva oduzeta servisa, jedan u prvom i jedan u posljednjem servis gemu protivnice.

U preostala dva seta mogli smo vidjeti sve uspone i padove obje tenisačice. Sjajan drugi set odigrala je Svitolina i uzvratila za gubitak prvog seta, međutim, tu je i potpuno stala. U odlučujućem, trećem setu Sevastova je dobila svih šest odigranih gemova.

Za ulazak u polufinale Sevastova će igrati protiv braniteljice naslova Sloane Stephens koja je noćas s dva puta po 6:3 bila bolja od Belgijke Elise Mertens. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda američke tenisačice bez izgubljenog seta.

US Open, osmina finala:
Karolina Pliškova (8) - Ashleigh Barty 6:4, 6:4
Serena Williams (17) - Kaia Kanepi 6:0, 4:6, 6:3
Anastasija Sevastova (19) - Elina Svitolina (7) 6:3, 1:6, 6:0
Sloane Stephens (3) - Elise Mertens (15) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!