Tenis

Thiem i Nadal izborili međusobni dvoboj u četvrtfinalu, Isner u pet setova bolji od Raonića

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.09.2018.
Thiem i Nadal izborili međusobni dvoboj u četvrtfinalu, Isner u pet setova bolji od Raonića
Foto: EPA

Jučer i noćas odigrana su još tri meča osmine finala US Opena. U četvrtfinalu ćemo gledati dvoboj Dominica Thiema i Rafaela Nadala, a zanimljivo, u meču između Johna Isnera i Miloša Raonića, koji je otišao u pet setova, nismo vidjeli nijedan tie-break...

Prvi puta u karijeri Dominic Thiem prošao je u četvrtfinale US Opena, a jučer je svladao prošlogodišnjeg finalistu Kevina Andersona u tri seta. Austrijanac je stigao do pobjede sa 7:5, 6:2, 7:6 nakon dva sata i 40 minuta igre.

U prvom setu oba su tenisača čvrsto držala svoj servis, sve do 11. gema i servisa Andersona. Thiem je izborio ukupno četiri break lopte i poveo sa 6:5, a zatim mirno odservirao iskoristivši drugu set loptu.

Na krilima dobivanja prvog, Thiem je krenuo u drugi set. Odmah je startao s breakom i poveo s 2:0, nešto kasnije ponovno je uzeo servis Južnoafrikancu za vodstvo 5:2, a u sljedećem, još jednom dobrom, servis gemu stigao do osvajanja drugog seta.

U cijelom trećem setu bila je jedna break prilika koju nije iskoristio Thiem pa se igrao tie-break. U 13. igri Austrijanac je potpuno dominirao, izgubio je tek dva poena i stigao do pobjede.

Četvrtfinale Thiemu donosi dvoboj s braniteljem naslova Rafaelom Nadalom koji je u četiri seta svladao Nikoloza Basilašvilija, bilo je 6:3, 6:3, 6:7, 6:4.

U prva dva seta Nadal nije imao prevelikih problema, a oba je uspio dobiti sa 6:3. U prvom je bio dovoljan jedan break, a u drugom dva oduzeta servisa. Najviše problema imao je u četvrtoj igri drugog seta kada je spasio tri break lopte.

Vrlo izjednačen bio je treći set u kojem su obojica tenisača napravila po break pa se igrala 13. igra. Basilašvili je za nijansu bio bolji i iskoristio svoju drugu set loptu za slavlje u tie-breaku 8:6.

Gruzijac je nakon gubitka servisa na otvaranju četvrtog seta uspio uzvratiti na isti način i izjednačiti na 3:3, no Nadal već u sljedećem gemu radi novi break te prednost uspijeva sačuvati sve do kraja.

Zanimljivo je bilo gledati dvoboj Johna Isnera i Miloša Raonića, dvojice odličnih servisera koji su odigrali pet setova, a iznenađujuće, bez ijednog tie-breaka. Do pobjede je ipak stigao Amerikanac koji je slavio sa 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2 nakon nešto više od tri sata igre.

Po jedan break u svakom od prva četiri seta bio je i više nego dovoljan za obojicu tenisača da dođu do seta. Bolje je startao Kanađanin koji je dobio prvi, na što je uzvratio Isner koji je dobio sljedeća dva.

Raonić u četvrtom setu nije dopustio nijednu break priliku protivniku, a iskoristio je svoju za vodstvo 2:0 te izborio odlučujući set gdje ipak nije imao šanse. Isner je s dva breaka uspio doći do pobjede.

Dodajmo kako će u četvrtfinalu igrati protiv Juana Martina Del Potra koji je izbacio Bornu Ćorića.

US Open, osmina finala:
Dominic Thiem (9) - Kevin Anderson (5) 7:5, 6:2, 7:6 (2)
Rafael Nadal (1) - Nikoloz Basilašvili 6:3, 6:3, 6:7 (6), 6:4
John Isner (11) - Miloš Raonić (25) 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!