Tenis

Nishikori i Đoković rutinski u tri seta do četvrtfinala US Opena

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.09.2018.
Nishikori i Đoković rutinski u tri seta do četvrtfinala US Opena
Foto: EPA

Kei Nishikori i Novak Đoković nisu dopustili iznenađenje i glatko su slavili u osmini finala US Opena protiv Philippa Kohlschreibera i Joaa Souse...

Kao što se i očekivalo, Kei Nishikori i Novak Đoković uspješnop su odradili posao u osmini finala. Protivnici su bili Philipp Kohlschreiber i Joao Souse koji mogu biti prezadovoljni što su uopće dogurali do osmine finala, a u mečevima protiv ovih protivnika ionako nisu imali šanse.

Nishikori nije u onim svojim najboljim izdanjima, ali i to je bilo sasvim dovoljno za pobjedu protiv Kohlschreibera. Nijemac je neugodan igrač, ali uglavnom pobjeđuje one protiv kojih se pobjeda i očekivala dok u jačim mečevima ipak teško dolazi do pobjeda. Međutim u trećem kolu priredio je iznenađenje izbacivši Alexandera Zvereva, ali snage za dvije velike pobjede u nizu nije imao.

Nishikori je dominirao, puno manje je griješio i u tome je bio ključ. Kohlschreiber je dosta toga poklonio i u izmjenama nije bio tako dobar te je u sva tri seta bio u zaostatku. U prvom i trećem nakratko se vratio, ali vrlo brzo je ponovno gubio servis.

U konačnici Nishikori je slavio s glatkih 6:3, 6:2, 7:5 i izborio prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Marina Čilića ili Davida Goffina.

Novak Đoković također je slavio u tri seta i to protiv Portugalca Souse. Obojica su dobro iskoristili povoljan ždrijeb u New Yorku, a u međusobnom srazu Đoković je ipak potvrdio kako je daleko bolji igrač.

Samo jednom tijekom cijelog meča izgubio je svoj početni udarac, dogodilo se to početkom drugog seta kada je Sousa poveo s 2:1, ali ekspresno se Đoković vratio i nastavio put prema pobjedi.

Kako turnir odmiče, tako i Đoković igra sve bolje, a u četvrtfinalu moglo bi doći do jednog od klasika, naime Đoković čeka boljeg iz dvoboja između Rogera Federera i Johna Millmana u kojem se očekuje glatka pobjeda Švicarca.

US Open, osmina finala:
Kei Nishikori (Japan, 21) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:3, 6:2, 7:5
Novak Đoković (Srbija, 6) - Joao Sousa (Portugal) 6:3, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!