Tenis

Mektić pobjedom protiv Škugora izborio polufinale mješovitih parova

Mihaela Bradovski • utorak, 04.09.2018.
Mektić pobjedom protiv Škugora izborio polufinale mješovitih parova

Nikola Mektić u konkurenciji mješovitih parova i Marin Čilić u singlu jedini su preostali hrvatski predstavnici na US Openu...

Nikola Mektić i Alicja Rosolska igrat će u polufinalu mješovitih parova. U četvrtfinalu za protivnike su imali Ralucu Ioanu Olaru i Franka Škugora te su slavili u dva seta.

Oba para nastupaju prvi put zajedno i mogu biti zadovoljni ostvarenim rezultatima. Olaru i Škugor u drugom kolu eliminirali su sedme nositelje nakon prave drame dok su Rosolska i Mektić spojili dvije pobjede u dva seta.

U prvom setu poljsko-hrvatska kombinacija mogla je slaviti i prije tie-breaka, u dva navrata imala je break prednosti, ali oba puta Olaru i Škugor su se vraćali u set. Tie-break bolje su otvorili Olaru i Škugor, poveli s 4:0 i do kraja seta osvojili tek jedan poen.

U drugom setu breakova nije bilo do posljednjeg gema. Tu su Olaru i Škugor pokušavali ostati u meču, ali kod 5:4 su izgubili servis i oprostili se od turnira porazom 7:6, 6:4.

U polufinalu Rosolska i Mektić igraju protiv Shuai Zhang i Johna Peersa koji su spasili čak šest meč lopti protiv drugih nositelja Nicole Melichar i Olivera Maracha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!