Tenis

Kraj za braniteljicu naslova, visoke temperature u New Yorku se nastavljaju

Mihaela Bradovski • utorak, 04.09.2018.
Kraj za braniteljicu naslova, visoke temperature u New Yorku se nastavljaju
Foto: EPA

Braniteljica naslova pobjednice US Opena, Sloane Stephens, poražena je u četvrtfinalu. Uspješnija je bila Latvijka Anastasija Sevastova koja je slavila u dva seta...

Sloane Stephens neće obraniti titulu pobjednice US Opena iako je u dosadašnjem dijelu turnira izgledala prilično dobro i nizala pobjede. Zaustavila ju je Anastasija Sevastova, Latvijka koja je na startu turnira bila kobna za Donnu Vekić.

Do četvrtfinala Stephens je izgubila samo jedan set i to u drugom kolu dok je s druge strane Sevastova samo jednom slavila u dva seta i to upravo u drugom kolu.

Amerikanka je bila favoritkinja, slavila je i u posljednjem međusobnom dvoboju nedavno u Montrealu, ali po teškim vremenskim uvjetima uz temperaturu iznad 30 stupnjeva, Sevastova se bolje snašla.

U prvom setu Stephens je imala četiri break lopte u trećem gemu, Sevastova se izvukla i odmah u sljedećem gemu napravila break. Stephens je odmah ponovno zaprijtila s tri break lopte, nije niti njih iskoristila te je još jednom u završnici izgubila servis.

Prvi set otišao je tako na stranu Sevastove sa 6:2 uz 2/2 realizaciju break prilika dok je Stephens imala vrlo loših 0/7.

U drugom setu Stephens se dva puta vraćala iz breaka zaostatka, no kada je treći put izgubila servis i Sevastova otišla na 5:3, nije joj uspio novi povratak i oprostila se od titule.

Latvijka će u polufinalu igrati protiv bolje iz meča između Serene Williams i Karoline Pliškove.

US Open, četvrtfinale:
Anastasija Sevastova (Latvija, 19) - Sloane Stephens (SAD, 3) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!