Tenis

Novak Đoković iskoristio dobar ždrijeb i projurio u polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 06.09.2018.
Novak Đoković iskoristio dobar ždrijeb i projurio u polufinale
Foto: EPA

Novak Đoković prošao je u polufinale US Opena bez ikakvih problema. Lakoćom je slavio u tri seta protiv Johna Millmana i iskoristio povoljan ždrijeb koji se otvorio...

Vjerojatno je i u svim kalkulacijama prije US Opena i Novak Đoković računao da će igrati u četvrtfinalu protiv Rogera Federera. Međutim Federer je poražen u osmini finala potpuno neočekivano od Johna Millmana što je i Đokovića razveselilo.

Neočekivano je imao lakši posao u četvrtfinalu, rutinski je odradio posao protiv Millmana, mogao je i brže do pobjede, a na kraju je slavio sa 6:3, 6:4, 6:4.

Millman je bio itekako zadovoljan rezultatom karijere, nikada ranije nije bio u četvrtfinalu Grand Slam turnira, a u svom prvom odlasku tako daleko na nekom turniru ove kategorije pružio je otpor koliko je mogao, ali nije uspio uzeti niti set Đokoviću.

Srpski tenisač krenuo je u meč s 3:0 i propustio u šestom gemu još četiri prilike za dvostruki break, ali ipak mirno priveo set kraju sa 6:3.

I u drugom setu Đoković je bio bolji, u prvom gemu propustio je 0:40 i još jednu break priliku, radio je i dalje pritisak na servisu protivniku, a break je ovdje stigao u završnici seta. Otišao je na 5:4 i mirno odservirao za set.

Treći set nije donio nikakve probleme. Rani break Đokovića pa propuštene prilike za dvostruki break, kratki povratak Millmana i na kraju break u devetom gemu nakon čega je Đoković rutinski dovršio posao i prošao dalje.

Pogled na statistiku na kraju meča otkriva kako su obojica dosta griješili, Đoković je imao 53 neprisiljene pogreške i 30 winnera, a Millman 46 neprisiljenih i 24 winnera. Daleko je to bilo od idealnog nastupa, ali pobjeda je ono što je za Đokovića najvažnije i to sa što manje utroška energije uoči polufinala protiv Keija Nishikorija.

US Open, četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 6) - John Millman (Australija) 6:3, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani06.09.2018. u 14:31
    Čini mi se da mu je i u polufinalu dobar ždrijeb... Lako li je imat dobar ždrijeb kad si dobar!;-)
    Bogomdani