Nogomet

VIDEO: Njemačka i Francuska krenule bez pogotka, Wales posramio Irsku

Branimir Korać • petak, 07.09.2018.
VIDEO: Njemačka i Francuska krenule bez pogotka, Wales posramio Irsku
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti Lige nacija, a u utakmici dana susreli su se Njemačka i Francuska. Taj susret nije donio pogotke, ali zato ih je pet bilo u dvoboju Walesa i Irske...

Njemačka i Francuska u Münchenu su odigrali prvi veliki dvoboj Lige A Lige nacija, a susret je završio bez pobjednika. Za Njemačku je to bila dobra prilika pokazati kako je loš nastup na Svjetskom prvenstvu iza nje i prošlost, a Francuzi su, pak, došli kao svjetski prvaci i samim time tražili su dobar rezultat.

U konačnici pogodaka nije bilo iako ih je moglo biti. I jedni i drugi stvorili su ponešto prilika, Njemačka je očekivano bila poduzetnija i više napadala, ali mreže se nisu tresle. Posebno u zadnjih 20 minuta Njemačka je bila opasna, nanizala je nekoliko odličnih prilika, ali Alphonse Areola pokazao je kako može odlično mijenjati Huga Llorisa i Stevea Mandandu.

U Ligi B Ukrajinci su odlično startali u gostima u Češkoj. Slavili su 2:1 golom Oleksandra Zinčenka u trećoj minuti sudačke nadoknade. Ševčenkova momčad bila je bolja, imala je čak 26 udaraca na gol i iako je Češka povela, Ukrajina je zasluženo slavila.

Već u četvrtoj minuti Česi su stigli do prednosti golom Patrika Schicka nakon solo prodora, odlično je napadač Rome pogodio visoko u golmanov kut i doveo svoju reprezentaciju u vodstvo. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Češka je došla do poravnanja. Glavninu posla obavio je Marlos koji je promiješao obranu Češke, pronašao Jevhena Konopljanku koji zasluženo zabija za poravnanje.

U drugom poluvremenu Ukrajina je uspjela doći do potpunog preokreta i to u sudačkoj nadoknadi kada poklon češke obrane koristi Oleksandr Zinčenko i donosi Ukrajini pobjedu.

Odlično su krenuli i Velšani koji su pregazili Republiku Irsku s 4:1. Prva je to pobjeda Walesa uopće protiv Iraca i to u prvom domaćem nastupu Ryana Giggsa na klupi. Problem za Irsku predstavljao je veliki broj izostanaka što je olakšalo posao Walesu.

Već u prvom poluvremenu domaćin je stigao do visokog vodstva golovima Toma Lawrencea, Garetha Balea i Aarona Ramseyja da bi u drugom dijelu Connor Roberts povisio an visokih 4:0. Irska je do kraja susreta uspjela samo smanjiti na konačnih 4:1 preko Shauna Williamsa.

U Ligi C Norvežani su očekivano rutinski svladali Ciprane. Nije bilo nikakvih problema za domaćina koji je već u prvom poluvremenu odradio sav posao. Golovima Stefana Johansena glatko je slavio s 2:0.

Slovenija je na svom travnjaku poražena od Bugarske s 2:1, a junak Bugara bio je Božidar Kraev koji je postigao oba gola. Slovenci su se u završnici prvog dijela nakratko vratili u utakmicu poravnavši u tom trenutku na 1:1 golom Mihe Zajca.

Prvi pogodak u ovom natjecanju pao je u Astani gdje je Kazahstan ugostio Gruziju. Strijelac je u 74. minuti bio Giorgi Čakvetadze, a konačnih 2:0 za goste postavio je autogolom Sergij Malij.

Uspješna je bila i Armenija koja je svladala Lihtenštajn s 2:1 uz apsolutnu dominaciju. Povela je u 30. minuti golom Marcosa Pizzellija, ali Lihtenštajn je poravnao tri minute kasnije preko Sandra Wolfingera. U drugom dijelu Henrih Mhitarjan promašio je penal pa je Michele Polverino isključen, a domaćin s igračem više preko Tigrana Barsegjana došao do pobjede.

Makedonija je odnijela pobjedu 2:0 s gostovanja u Gibraltaru uz dva gola u prvih 35 minuta. Prvo je zabio Ivan Tričkovski, a zatim Egzijan Alioski.

Pogodaka nije bilo u Rigi gdje su Latvija i Andora odigrale 0:0.

Liga nacija, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka0:0Francuska
1Nizozemska 48:4+47
2Francuska 44:407
3Njemačka 43:7-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!