Liga nacija, Liga B, skupina 1, 2. kolo, 09.09.2018, 15:00 h
Ukrajina
Ukrajina 1:0 Slovačka
Slovačka

VIDEO: Bolji Ukrajinci svladali Slovake i ostali stopostotni nakon drugog kola Lige nacija

Jan Šneler • nedjelja, 09.09.2018.
VIDEO: Bolji Ukrajinci svladali Slovake i ostali stopostotni nakon drugog kola Lige nacija
Foto: EPA

Iako rezultat to ne pokazuje, Ukrajina je danas bila bolja momčad te je zasluženo slavila protiv Slovačke u drugom kolu skupine 1, Lige B...

Susret Ukrajine i Slovačke, zbog kazne iz 2015. godine, odigran je u Lvivu pred praznim tribinama, no ne možemo reći da smo ostali razočarani dvobojem. Slovačka nije pružila loš otpor, no ostaje dojam kako je Ukrajina zasluženo došla do druge pobjede u natjecanju te tako napravila veliki korak prema Ligi A UEFA Lige nacija.

Bolje je u susret ušla gostujuća momčad koja je u 10. minuti mogla doći do ranog vodstva da je Vladimir Weiss uputio bolji udarac prema golu. Igralo se vrlo čvrsto s obje strane, kompaktno, a Ukrajina je pokušavala preko brzih krila doći do vodećeg pogotka. Bolja igra skoro se isplatila domaćima jer je u 30. minuti sjajnu priliku imao Roman Jaremčuk, no njegov šut nije bio kvalitetan.

Posljednjih petnaestak minuta prvog dijela definitivno je pripalo Ukrajini. Pokušavali su Evgenij Konopljanka i Ruslan Malinovski, no njihovi pokušaji nisu pronalazili put do vrata. Bio je to jedan odličan period igre Ukrajine, no rezultat se nije promijenio.

U nastavku susreta slična igra kao i u prvom dijelu. Obje momčadi su držale sredinu terena i trebalo se dugo čekati na neku ozbiljniju priliku. U 62. minuti, odlično je pucao Stanislav Lobotka, no njegov udarac otišao je preko gola. To je bila jedina ozbiljnija prilika Slovaka u drugom dijelu koje je ipak bilo nešto mirnije nego prvih 45 minuta.

Činilo se da će Slovačka uspjeti osvojiti bod na gostovanju, Ukrajinci su sve teže dolazili do prilika, no onda je u 80. minuti Ukrajina izborila kazneni udarac. Milan Škriniar je bio u duelu s Viktorom Tsigankovim, bilo je i povlačenja i zadržavanja, no teško je procijeniti je li bilo dovoljno jak kontakt za najstrožu kaznu.

Izvođenju kaznenog udarca pristupio je Andrij Jarmolenko i silovito pogodio za vodstvo Ukrajine. Martin Dubravka je bio na lopti, čak ju i dotaknuo, no udarac je bio prejak da bi ga uspio iskontrolirati. Poslije vodećeg pogotka, Ukrajinci su mirno priveli susret kraju i kada se sve zbroji, zasluženo došli do pobjede.

Liga nacija, Liga B, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ukrajina1:0Slovačka
1Ukrajina 45:509
2Češka 44:406
3Slovačka 45:503

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!