Nogomet

VIDEO: Danci s punim sastavom sredili Wales, Norvežani igrali, a Bugari zabijali

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2018.
VIDEO: Danci s punim sastavom sredili Wales, Norvežani igrali, a Bugari zabijali
Foto: EPA

Odigrane su još četiri utakmice Lige nacija, a u poslijepodnevnom terminu najjači dvoboj odigrali su Danska i Wales. Slavili su Danci koji su ovaj put igrali s najjačom postavom...

Danski profesionalci prekinuli su "štrajk" i vratili se u reprezentaciju te upisali pobjedu na startu Lige nacija. Danska je u Ligi B, u skupini s Walesom kojeg je svladala s 2:0 golovima Christiana Eriksena. Upravo Eriksen posljednjih dana bio je najglasniji u traženju dogovora između igrača i Saveza, a na kraju je postignut barem privremeni.

Velšani su nastup u Ligi nacija otvorili visokom 4:1 pobjedom protiv Irske, ali nisu uspjeli iznenaditi Dansku koja je tako krenula s tri boda.

U Ligi C Bugarska je ugostila Norvešku te slavila s 1:0 čime je zasjela na vrh s dvije pobjede iz dva susreta. Prvu je ostvarila u Sloveniji, a ta tri boda "potvrdila" je u Sofiji protiv Norvežana koji su također slavili na startu, ali protiv Cipra.

Pobjedu Bugarima koji su uglavnom bili u podređenoj poziciji i vrlo su rijetko uopće prijetili, donio je Radoslav Vasilev pogotkom u 58. minuti.

U Ligi D odigrana su dva susreta i u oba su uspješni bili domaćini. Gruzija je u Tbilisiju igrala protiv Latvije te slavila s 1:0. Jedini pogodak postignut je s 11 metara, a zabio ga je u 77. minuti Tornike Okriašvili.

Makedonija nije imala nikakvih problema u Skoplju protiv Armenije. Rano su Makedonci poveli, već u 14. minuti Alioski je zabio iz penala, a jednako tako brzo u drugom dijelu Goran Pandev povisio je na 2:0 te tako riješio dvojbe oko pobjednika.

Liga nacija, Liga B, skupina 4

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Danska2:0Wales
1Danska 44:1+38
2Wales 46:5+16
3Irska 41:5-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!