Nogomet

VIDEO: Madagaskar neporažen protiv Senegala, slavili Tunis i Obala Bjelokosti

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2018.
VIDEO: Madagaskar neporažen protiv Senegala, slavili Tunis i Obala Bjelokosti
Foto: EPA

Nastavljene su kvalifikacije za Afrički kup nacija, a nedjelja nije donijela previše iznenađenja. Najveće je priredio Madagaskar koji je remizirao sa Senegalom...

Senegal i Madagaskar upisali su pobjedu u prvom kolu kvalifikacija za Afrički kup navija, a u međusobnom dvoboju na Madagaskaru remizirali su 2:2. Senegalci su bili favoriti uoči ovog susreta, dva puta su i vodili, ali domaćin je izvukao bod. Pogotke za goste postigli su Moussa Konate i Balde Keita, no Paulin Voavy i Andria zabijali su za remi.

Inače susretu su prethodile nemile scene ispred stadiona kada je u stampedu nakon otvaranja ulaza ozlijeđeno 40-ak ljudi, a prema posljednjim informacijama jedna osoba izgubila je život.

Tunižani su već u prvom poluvremenu postigli dva pogotka i riješili pitanje pobjednika protiv Svazilanda. Kao gosti došli su do tri vrijedna boda, a zabijali su Taha Khenissi i Naim Sliti čime je Tunis došao do druge pobjede, a Svaziland ostao na jednom bodu.

Gostujuću pobjedu upisala je i Obala Bjelokosti koja je kod Ruande slavila s 2:1. Dobar nastup Bjelokošćana koji su u prvom kolu izgubili od Gvineje s 3:2 na svom travnjaku i ovdje nisu imali pravo na kiks. Slavili su pogocima Jonathana Kodjije i Maxa Gradela, a za domaćina je zabio Meddie Kagere.

Drugu pobjedu upisala je Gvineja koja je s minimalnih 1:0 bila bolja od Srednjoafričke Republike, a pobjedu joj je donio igrač beogradskog Partizana Seydouba Soumah.

Afrički kup nacija, kvalifikacije:
Madagaskar - Senegal 2:2
Svaziland - Tunis 0:2
Etiopija - Sijera Leone 1:0
Lesoto - Zelenortska Republika 1:1
Ruanda - Obala Bjelokosti 1:2
Južni Sudan - Mali 0:3
Kongo - Zimbabve 1:1
Angola - Bocvana 1:0
Liberija - DR Kongo 1:1
Togo - Benin 0:0
Gvineja - Srednjoafrička Republika 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!