Nogomet

Dalić: "Raspali smo se, nismo bili niti sjena nastupa u prvih 20 minuta"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.09.2018.
Dalić: "Raspali smo se, nismo bili niti sjena nastupa u prvih 20 minuta"
Foto: EPA

Zlatko Dalić nije imao nimalo razloga za zadovoljstvo nastupom Hrvatske u Elcheu. Prvih 20 minuta bilo je dobro, ali narednih 70 izuzetno loše...

Hrvatska je upisala najteži poraz u povijesti, čak 6:0 slavili su Španjolci u Elcheu.

"Odigrali smo jako dobrih 20 minuta, imali smo tri stopostotne prilike, ali nakon ozljede Vrsaljka nestali smo s terena. Sve što smo radili u tih prvih 20 minuta, jednostavno smo izgubili. Nije bilo niti duela, blizine igraču, potpuni raspad sustava. Španjolcima čestitke, a nama pouka. Raspali smo se, nismo bili niti sjena onog u prvih 20 minuta i to je problem", rekao je nakon susreta Zlatko Dalić.

Hrvatska se potpuno raspala nakon primljenog prvog pogotka i nakon toga nije više nijednom zaprijetila te je plovila u težak poraz.

"Ne možeš se uvijek vraćati, dogodi se i ovakav dan. Ogroman poraz i to je jako teško za nas. Međutim moramo izvući pouke, moramo kroz utakmice stvarati neke stvari."

Ozljeda Vrsaljka stvorila je probleme, Hrvatska je u potrazi za rješenjem na desnom beku, a ovaj put pokušalo se s Rogom.

"Vrsaljku se ta ozljeda vraća, zaboli ga koljeno i ne može dalje igrati, to je problem koji traje i nakon par dana mirovanja bit će u redu. Mi nakon Vrsaljka nemamo desnog beka. Pokušavali smo ranije s Jedvajom, sada sam htio probati s Rogom. Već sam rekao, mi moramo probavati i pronaći rješenja. Tražimo ih konstantno."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!