Košarka

Stipčević: "Moramo do pobjede u Poljskoj, još uvijek svi vjerujemo u put na Svjetsko prvenstvo"

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.09.2018.
Stipčević: "Moramo do pobjede u Poljskoj, još uvijek svi vjerujemo u put na Svjetsko prvenstvo"
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras igra još jednu važnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ovaj put protivnik je Poljska i tu Hrvatska traži isključivo pobjedu jer bi je poraz jako udaljio od SP-a...

Već poraz od Litve doveo je Hrvatsku u tešku situaciju u ovim kvalifikacijama, a novo kompliciranje nastalo bi i drugim porazom koji bi vrlo vjerojatno označio i kraj nadanja u odlazak na SP. Teoretski još ne bi bilo sve izgubljeno, ali u praksi bilo bi iznimno teško doći do trećeg mjesta.

Gostovanje u Poljskoj tako je označeno kao još jedno od onih ključnih, no i u slučaju te pobjede, svaka sljedeća utakmica također će biti na sve ili ništa.

"Poljska je u Italiji odigrala kvalitetnu utakmicu iako rezultat to ne pokazuje. Do zadnjih pet minuta bila je u igri, zaostajala je samo pet poena i Italija se tek u završnici odvojila i visoko slavila, no nije bilo tako lako", kaže Rok Stipčević za stranicu Saveza.

Poljaci su poraženi u Italiji 101:82, a predvodio ih je raspucani AJ Slaughter koji će biti najveća opasnost s poljske strane i za Hrvatsku.

"Protiv Slaughtera sam igrao u europskim natjecanjima, to je igrač koji ima poene u rukama. Zatim je tu Adam Waczinsky koji je igrao i u Unicaji, Mateusz Ponitka iz Lokomotiv Kubana, Adam Hrycaniuk, sve su to igrači koji i u reprezentaciji imaju veliku minutažu. Poljska igra otvoreno, voli se nadtrčavati, igra s dosta kontranapada i to moramo iskontrolirati."

Nakon što je Litva slavila u Osijeku, Hrvatska je pala na omjer 3-4, no vjera nije napustila igrače i još uvijek se nadaju odlasku na SP.

"Svjesni smo izgubljenih bodova i da možemo i moramo bolje. Važno je da zaboravimo tu utakmicu što prije. Znamo što nam donosi utakmica protiv Poljske, atmosfera u reprezentaciji je dobra i to je vrlo bitno. Moramo dati svoj maksimum i pokušati doći do pobjede koja bi nam olakšala put na SP u koji i dalje vjerujemo", dodaje Stipčević.

Susret počinje u 21 sat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.09.2018. u 09:28
    jucer protiv Litve Babo (opet) prenosi loptu u polovicu protivnika, zaleti se u obranu 1:4, ....i onda vraca loptu Stipcevicu, dakle onome ciji posao bi treba biti kreacija napada ....koji stoji na poziciji gdje bi babo kao bek suter trebao stajati...totalni dzumbus.
    narada108
  • qvestor17.09.2018. u 14:27
    slažem se, ali problem playmakera hrvatska košarka nije uspjela riješiti zadnjih 20 godina, a po meni razlog je taj što u svim našim boljim klubovima playa igraju ispodprosjećni amerikanci i zatvaraju vrata malđim domaćim igračima. Koliko sam uspio pratiti utakmice i Šarić je znao igrati playa, i... [više na forumu]
    qvestor
  • ibarix17.09.2018. u 13:19
    S ovakvom predstavom tebe kao playa ne moramo ni doć na tekmu. 1 asist, sramota. Sad mi je jasno zašto je loš Ukić bio prvi izbor. A malom Kalajžiću se ne da da igra. Sve slijepci u "struci".
    ibarix