Nogomet

VIDEO: Kramarić asistent, Hoffenheim do boda u debiju u Ligi prvaka

Branimir Korać • srijeda, 19.09.2018.
VIDEO: Kramarić asistent, Hoffenheim do boda u debiju u Ligi prvaka
Foto: EPA

U prva dva susreta današnjeg programa Lige prvaka viđeno je ukupno sedam pogodaka. Ajax je lakoćom svladao AEK-a dok je Hoffenheim uz asistenciju Andreja Kramarića uzeo bod u Ukrajini kod Šahtara...

Ajax - AEK 3:0

AEK bez Marka Livaje krenuo je u grupnu fazu Lige prvaka uvjerljivim i zasluženim porazom u Amsterdamu. Ajax je bio prilično bolji protivnik, gosti su uglavnom bili potpuno bezopasni, a Ajax je postigao tri pogotka, a mogao je i još toliko.

U prvom poluvremenu AEK se dobro držao i kvalitetno je parirao domaćinu te se na odmor otišlo bez pogodaka. Nakon toga Ajax je podignuo ritam igre i u nastavku susreta punio je mrežu Grka.

Već u 46. minuti domaćin je stigao do vodstva. Nakon ubačaja iz kornera lopta je izbijena van 16 metara gdje je došla do Neresa, a on je vraća u sredinu za Argentinca Nicolasa Tagliafica koji lakoćom usamljen zabija.

U 77. minuti lijepa akcija domaćina. Dušan Tadić dobio je odličnu loptu u 16 metara, na drugoj strani uočio je Donnyja van de Beeka, odlično ga pronalazi, a on mirno zabija.

U završnici susreta, u 90. minuti, Tagliafico zaokružuje svoj odličan nastup krasnim lobom iskosa za konačnih 3:0.

Šahtar - Hoffenheim 2:2

Svoj prvi nastup u Ligi prvaka imali su Hoffenheim i Andrej Kramarić, gostovali su kod čestog sudionika ovog natjecanja, Šahtara, i uzeli bod remijem 2:2.

Dva puta Hoffenheim je bio u vodstvu, ali oba puta Šahtar se uspio vratiti u susret. Drugi pogodak postigao je u 81. minuti i tako ostavio Nijemce bez pobjede.

Već u šestoj minuti Hoffenheim je stigao do vodstva pogotkom Austrijanca Floriana Grillitscha, ali 20 minuta kasnije Šahtar poravnava golom jednog od brojnih Brazilaca. Ismaily je dugo vukao loptu, oslobodio se čuvara i lijepo zabio.

U završnici prvog poluvremena Hoffenheim vraća prednost na svoju stranu. Kramarić je izveo korner, najviši u skoku bio je Havard Nordtveit i glavom poslao loptu u mrežu.

To vodstvo gosti su čuvali do 81. minute kada Maycon sjajnim udarcem s 20-ak metara postavlja konačnih 2:2.

Kramarić je igrao do 85. minute.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ajax3:0AEK Atena
Benfica0:2Bayern
1Bayern 615:5+1014
2Ajax 611:5+612
3Benfica 66:11-57
4AEK Atena 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!